El Nexes d'aquest dimecres ha estat una delícia de programa. El tema donava molt de joc, ESTIMAR i totes les seves vessants. Sota el paraigua d'aquest verb, Jordi Basté i Mònica Terribas s'han envoltat de nombrosos testimonis al rusc que han emocionat amb les seves confessions relacionades amb l'amor. Hi ha hagut, però, moments que han colpit, no només per la falta d'amor, sinó pels maltractaments patits per una dona i pels que va reconèixer en públic un home. La tònica habitual del programa, però, han estat les històries romàntiques, algunes de sorprenents, com la d'un simpatitzant de Junts i una de Vox, que continuen enamorats, tot i el que els hi va passar l'1 d'octubre.

pareja vox junts

La Galu i l'Abel, ella de Vox, ell de Junts, al 'Nexes' / TV3

Els dos presentadors també han preguntat al públic present a plató per l'amor que senten, no per persones, sinó per objectes. Aquelles relíquies o objectes amb una forta i significativa càrrega emocional dels quals no pots desprendre't de cap de les maneres, perquè només veure'ls, et venen al cap records entranyables dels millors moments de la teva vida. "Estimem coses perquè ens recorden persones i moments o simplement perquè som materialistes. Al capdavall, som capaços d'estimar objectes inanimats i, realment, és un fet molt cridaner. En el teu cas, què hi ha per casa que estimes i no voldries perdre per res del món ni ningú? Hi ha algun objecte que estimis irracionalment?", preguntaven. Així, ens hem trobat amb un nino del Mickey Mouse o un llibre de poesies d'una noia que li evoca quan s'havia de refugiar a la biblioteca de l'escola perquè patia bullying.

nexes objecte

llibre poesies nexes

mickey nexes

'Nexes' / TV3

També, com acostuma a ser habitual, els mateixos presentadors s'han mullat i han parlat d'ells mateixos. En aquest cas, en Basté ha revelat quina és aquella relíquia especial per a ell, de la qual no se separaria ni per tot l'or del món. Tal i com el mateix programa pregonava, "no pot dormir sense ella, la seva millor companyia". De què es tracta? Ni més ni menys que d'una petita ràdio, un petit transistor que sempre, sempre, sempre, es posa a escoltar quan se'n va a dormir, sempre al costat de l'orella, sota el coixí, i que alguna vegada s'ha quedat encès mentre ell ja dormia, tal i com ha explicat en d'altres ocasions.

baste radio

Sovint, la millor companyia... Segons a qui s'escolti, però, pot fer que et desvetllis de la mala llet.