En els últims dies, molts són els famosos que han reaccionat a les paraules que l'actriu Verónica Forqué va pronunciar al seu pas pel programa de Telecinco, Sábado Deluxe. Un dels últims en fer-ho ha estat l'actor i director català Joel Joan. A través del seu compte de Twitter, el de Barcelona ha compartit una aplaudida reflexió sobre la llengua que ha acabat demanant un favor. Què ha dit?

Joel Joan, Catalunya Ràdio|Radi

Joel Joan, Catalunya Ràdio

"Jo conec a molts espanyols que no parlen català. I a molts catalans que tampoc no parlen català", comença dient el que fos actor de la mítica sèrie de TV3, Plats Bruts. Una reflexió sobre el paper de la llengua castellana a Catalunya, arran de les paraules de Verónica Forqué, que Joel Joan acaba de la següent manera: "La llengua se'n va a la merda i nosaltres obsessionats amb aquesta gent. Voleu desconnectar i no gastar ni mig gram d'energia amb imbecil·litats?". Clar i rotund. Com sempre és ell. Sense filtres.

"Parla català si et dóna la gana, però parla un bon espanyol també. Conec a molta gent jove catalana que no sap parlar espanyol". Aquestes van ser, literalment, les paraules de Verónica Forqué al seu pas per Sábado Deluxe. Unes polèmiques declaracions que va deixar anar després de dir que ella és una professional de la marihuana i que fuma tots els dies. El que de moment és un misteri és si abans de trepitjar Telecinco, tenint en compte que el programa es va gravar a les 8 del matí, Forqué va recórrer a les cigarretes del riure.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat