Joaquín Sabina li ha agafat el gust a bramar contra el que ell considera “los pequeños nacionalismos”, que posen en dubte la sagrada unitat d’Espanya i fan tremolar els ciments del seu Estat. Ho va evidenciar fa unes setmanes al Carnaval de Cadis, quan va engegar a dida els presidents Torra i Puigdemont, i a l’exconsellera Elsa Artadi; i també amb una defensa aferrissada d’Arcadi Espada, denunciat per la Generalitat pels seus atacs intolerables a les persones que tenen diversitat funcional.

joaquin sabina carnaval 2019 EFE

EFE

El cantant andalús es troba aquests dies a l’Argentina, al VIII Congreso Internacional de la Lengua Española que es fa a la ciutat de Córdoba. Sabina ha volgut marcar posició i, sense esmentar directament el conflicte català, ha repetit com un lloro el discurset espanyolista camuflat de no-nacionalista: “No estoy en absoluto dotado para la teoria y la erudición, aunque con el auge de los pequeños nacionalismos que por desgracia estamos sufriendo en el mundo, yo me considero de una patria mucho más grande, que es mi lengua, la lengua española”. La meva pàtria és l’espanyola i és molt més gran que la vostra, provincians. Una clara mostra de l’anti-nacionalisme militant de l’artista.

sabina   wikimedia

Sabina no ha coincidit amb la Rosalía, que aquests dies també és a l’Argentina. La cantant catalana és a Buenos Aires i parla català a les rodes de premsa. Un “petit nacionalisme” que, potser, l’artista andalús considera que no està al nivell superior de la llengua espanyola.