Joan Manuel Serrat comença tres dies de concerts a Madrid amb totes les entrades exhaurides. El cantautor català té molt predicament a la capital, en part perquè repeteix sempre que pot que ell no és independentista. Aprofitant la seva estada a la capital d'Espanya ha fet cas al seu amic Raül Romeva i l'ha anat a veure a la presó d'Estremera. En una entrevista a El país explica que Fui porque Raúl me lo pidió, así de sencillo. Con el padre de Romeva estudié, hicimos la mili juntos y formamos un grupo hace más de 50 años”. Amb l'esperat acostament dels presos polítics a presons catalanes, Serrat ha anat més enllà: no demana canviar-los de presó sinó directament la llibertat.

Romeva Audiencia Nacional / EFE

EFE

La frase textual que ha pronunciat Serrat és: “Personalmente no soy independentista, todo el mundo lo sabe, ni llevo lazo amarillo. Pero la puesta en libertad de estos presos sería un gesto de responsabilidad política que favorecería la convivencia en Cataluña”. Va sortir colpit de la seva visita a Estremera: "Esos lugares siempre sobrecogen. La privación de libertad es un castigo tremendo. Estar 100 días sin poder abrazar a tus hijos, no se lo deseo a nadie”. 

Nacho Rull foto estremera

Serrat no acaba aquí la seva anàlisi i aprofundeix al que, al seu parer, està passant a Catalunya“Hay que distinguir el soberanismo del procesismo. El primero me parece legítimo. No lo comparto, pero es una opción. El segundo es otra cosa. Plagada de manipulación, tergiversación, mentiras y promesas incumplidas". Deu ser allò de "condemna el pecat i abraça el pecador", però acusar de mentiders els líders del procés després de demanar-ne la llibertat és, com a mínim, paradoxal.

sarda serrat

La Sexta

El noi del Poble-sec acaba l'entrevista amb un desig  “Que el independentismo deje de ser ese eje sobre el que gira todo y por el que se vive cada día allí. Se puede ser catalán sin ser independentista”. Una obvietat tan gran com que aquesta ignominiosa presó preventiva és una eina política disfressada de mecanisme judicial.