Joan Lluís Bozzo és un dels directors teatrals més reconeguts de Catalunya. Al capdavant de Dagoll Dagom ha estat l'encarregat de portar al teatre obres com Antaviana, Nit de Sant Joan, El Mikado Mar i cel. En televisió, encara es recorden amb un somriure les sèries Oh! Europa, La memòria dels Cargols, La Sagrada família Oh! Espanya, on també hi participava com a actor.

bozzo oh espanya

TV3

Però ara, part d'aquesta Espanya no li ha dedicat a Bozzo precisament un Oh! d'admiració, que diguéssim. Més aviat, tot el contrari. Ferm defensor de la independència, i sobretot, de la llibertat dels presos polítics ("No sé si us n'adoneu: és el moment de posar llaços grocs a tot arreu! Els molesten molt perquè els desvetllen la mala consciència, de manera que portem-ne a jaquetes, camises, samarretes, sabates, balcons"), una de les darreres piulades de Bozzo ha esvalotat la caverna de mala manera.

bozzo i llach

@dagolldagom

Escrivia el director la diferència que ell hi percep a Catalunya: "Que no ens enganyin. A Catalunya hi conviuen els catalans ( que, siguin d'on siguin, estimen Catalunya) i els espanyols empadronats a Catalunya que volen eliminar la nostra llengua, cultura, símbols i llibertats, per entregar el país al Regne d'Espanya. Alerta màxima!". Particularment actiu les darreres hores, també deia amb sarcasme que menys mal que ell no havia votat Ada Colau, com molts altres, davant el més que possible pacte amb PSC i Valls: "Quina joia no haver votat la Colau!! Ara estaria enfilant-me per les parets com alguns que conec!!".

Aquestes paraules han provocat una reacció massiva. Alguns usuaris han fet seves les seves paraules, però com era d'esperar, alguns mitjans, com Ok Diario, el titllen d'"esbirro" de Quim Torra i de xenòfob. Jordi Cañas va respondre amb un "Alerta ultra", i a Bozzo li xiulen les orelles des de terra, mar i aire des de fa dos dies:

Després de l'allau de comentaris, ell mateix ha tornat a fer una piulada deixant clar que tot i les crítiques, no pensa rebre lliçons de ningú mentre continuïn havent-hi 9 persones esperant a ser jutjades al Tribunal Suprem i mentre les forces de l'estat actuïn com ho van fer l'1 d'octubre de fa dos anys: