S'ha de tenir molta barra per voler rentar-se les mans com ho va fer fa uns dies Josep Maria Bartomeu sobre la dramàtica situació actual que es viu al Barça després de la seva pèssima gestió. El forat a les arques blaugranes és enorme, però l'expresident del club l'únic que ha fet amb una carta és carregar contra l'actual president, Joan Laporta, i acusar-lo amb una sèrie de punts. Com si ell no hagués ensorrat el club durant el seu mandat. Aquest dilluns, Laporta li està responent en una roda de premsa DEMOLIDORA.

Joan Laporta rueda de prensa / Carlos Baglietto

Joan Laporta / Foto: Carlos Baglietto

Després de rebre la carta, Laporta ha comparegut davant els mitjans i ha esmicolat el seu antecessor i la seva junta directiva com feia temps que no es recordava. Una repassada en tota regla on ha deixat anar algunes perles. Aquí uns quants exemples de tot el que està dient el president del Barça des del faristol:

- "Són responsables des que van dimitir fins que va acabar el mandat de la gestora, el 17 de març. Ningú s'escaparà de les seves responsabilitats."

- "Al setembre s'explicarà la due dilligence i on veiem que s'han de depurar responsabilitats. Algunes ja s'estan depurant als tribunals, com el Barçagate. És trist veure com s'envia una carta plena de mentides."

"Trobo de mal gust encetar una polèmica públicament, i menys en aquest moment. Es barreja les ganes de que comenci bé la nova era amb el desencís. Això és de ser oportunista."

"L'Estadi Johan Cruyff estava pressupostat per 4 milions i en va costar 20. L'Espai Barça està basat per falsedats i manca de transparència. No s'informa que més de 12.000 socis havien de passar de 1a a 3a graderia, però ells mai afrontaven els problemes perquè no els explicaven. No s'informa que la renovació d'un estadi amb l'assistència periòdica de més de 85.000 és de poca viabilitat. Suposa uns riscos inassumibles."

Joan laporta rueda de prensa / Carlos Baglietto

Joan Laporta / Foto: Carlos Baglietto

N'hi ha moltes més:

- "La política esportiva ha sigut nefasta. Es va vendre a Neymar per 222 milions, i es gasten de manera desproporcionada i a la velocitat de la llum, i això dispara els salaris i les amortitzacions. La política esportiva ha estat errònia."

- "Diu que hem perdonat a Neymar 16,7 milions d'euros, mentida. Recordeu que la junta de Bartomeu va fer un pacte vergonyós amb la fiscalia pel qual es condemnava al Barça per dos delictes fiscals. Rosell i Bartomeu van quedar exonerats de responsabilitats penals i el Barça va pagar una multa."

- "L'herència és nefasta i la situació financera és dramàtica."

- "Ens sap greu que un president trenqui els acords de confidencialitat."

Bartomeu fora de joc Europa Press

Josep Mª Bartomeu / Europa Press

- "Diuen que com havien dimitit no podien prendre decisions econòmiques. I que per la pandèmia s'havien perdut 375 milions. mentida, eren 217 milions, i aquí has d'aplicar despeses associades. Si fas la resta dóna 91 milions per raó de covid. Diuen que van dimitir pel Procicat. Tots sabem que van dimitir perquè el vot de censura prosperava. És aquesta manera de fer que tenen. Això no s'ho creu ningú."

- "No vull que continuï instal·lat al club la màxima de que si repeteixes molt una mentida es converteix en veritat. Segueixen dient que la meva gestió del 2003 al 2010 van ser negatius. Acaben creient-se les seves mentides."

- "Ens hem trobat que s'han cobrat per avançat el 50% dels drets de TV de la lliga. Ho va cobrar l'anterior junta, negociant amb els bancs i els hi van cobrar un 9% d'interés."

La llista de galetes amb la mà oberta està sent infinita. Una clatellada rera una altra que ressona des del Camp Nou fins al despatx de Bartomeu. Un Jan Laporta posant la directa i sense mossegar-se la llengua per deixar-li les coses clares al seu antecessor.

jordi baste portada

Jordi Basté / TV3

Una compareixença que ningú com Jordi Basté ha definit millor. Només li ha calgut una senzilla paraula al periodista de RAC1 per resumir el que està passant aquest matí a l'Auditori 1899 del Camp Nou: "Laporta unchained".

tuit baste laporta

Un Laporta desencadenat. Només li faltava la melodia dels Righteous Brothers... Dubtem, però, que Laporta i Bartomeu surtin fent figuretes de fang com Patrick Swayze i Demi Moore a Ghost. Tampoc ens imaginem així un Gerard Piqué que en les darreres hores també ha estomacat l'expresident Bartomeu.

---

El defensa català va parlar després de la victòria contra la Reial Societat. I ho va fer per partida triple i en tres escenaris ben diferents. Va ser contundent en el postpartit, però també es va estrenar a Twitch i va tornar a parlar a les xarxes socials. Entre molts dels titulars que va deixar, va confessar a nivell presidencialista que té més feeling amb Joan Laporta que amb Josep Maria Bartomeu. Sobre l'actual president, bones paraules; sobre l'antic mandatari culer, no s'ha callat.

"Amb Bartomeu hi va haver bastants jugadors que ens vam sentir enganyats, i així va acabar tot", va explicar en una de les moltes contundents declaracions que va dir. "Amb el Jan la cultura és diferent, tenim molt més tracte, ve molt més a la Ciutat Esportiva... Està posant ordre a la casa, tornen a haver-hi unes jerarquies i que el president prengui el comandament i decisions. En el passat va faltar al club...", afegeix sobre l'actual president.

A més, també ha tingut temps per riure's d'un vídeo que s'ha fet viral de Bartomeu ballant: "Per cert, he vist un vídeo avui de Barto ballant que sembla un pèndol. És boníssim".

El que no és boníssim, tot el contrari, va ser el pèssim llegat que ha deixat, especialment a la caixa del Barça.