El que pensen sobre Catalunya i Espanya Pilar Rahola i Joan Carles Girauta s'assembla com un ou a una castanya. Però el que a nivell polític i social situa tots dos als antípodes l'un de l'altre, a nivell personal la relació és més estreta del que podria semblar. I avui s'ha pogut comprovar a Todo es mentira. Reunits per Risto Mejide, i tal i com ja va anunciar la setmana passada, a partir d'ara l'exdiputat de Ciutadans entra a formar part de la nòmina de tertulians del programa després del fracàs electoral. I a qui s'ha trobat el primer dia? A l'escriptora, que ja col·labora fa temps amb Mejide. Bona jugada per part de Risto.

giratua rahola3

Cuatro

Girauta i Rahola han revelat que els uneix una amistat que ve de llarg en el temps. Però el que ningú no s'esperava és que el polític taronja, que no se separa de la seva guitarra, anés al plató de Risto en el seu debut i li dediqués una cançó d'amor de Serrat a Pilar Rahola: "Por qué te quiero a ti"

giratua rahola guitarra 2

Cuatro (Clica la foto per veure el vídeo)

 "Pilar es amiga mía, quizás sus seguidores se enfadaran y los míos también". Pren la paraula Rahola, en termes similars: "Es que Juan Carlos tiene una parte tierna. El hombre que yo he conocido en comidas, etc, es un amigo. Quizás no hemos llegado nunca al punto de la confrontación pública porque nos queremos". Amb una confessió quan alguna vegada ha vist Girauta hiperventilant amb incontinència en alguna de les seves picabaralles via Twitter: "veía tuits suyos y me daba rabia que fueran de Girauta, y eso significa algo. Como persona ha habido ternura. Como político a veces me ha parecido descarnado o sucio. Si lo decía Rivera, me estaba bien, pero si lo decía Girauta, me daba rabia".

Després, però, s'ha acabat la música i han tornat les diferències ideològiques. Amb Torra com a primer punt de confrontació, arran del seu judici. "Se ha convertido en un deporte nacional español persegueir o encarcelar a un presidente de la Generalitat. Es como si dijeran '¿A qué hora toca juzgar a otro presidente?' Es una farsa más", diu Rahola. I Girauta: "Lo que es una farsa es la presidencia de Torra entera, desde el primer momento ha aparecido como alguien que trataba de prolongar el golpe permanente a la democracia, el 'ho tornarem a fer'. Será bueno para todos que le inhabiliten, también para los nacionalistas catalanes".

giratua rahola4

Cuatro

No cal ser molt espavilat per saber que a partir d'ara, veurem moltes més vegades discussions com aquesta que no pas Girauta cantant-li cançons a Rahola com un trobador a la seva musa. Per molt de Serrat que siguin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat