Jennifer López, coneguda pel seu talent multifacètic com a cantant, ballarina i actriu, ha demostrat ser també una autèntica fashion icon. L'esposa de Ben Affleck no només segueix les tendències, sinó que ha estat pionera en moltes d'elles, convertint-se en la influència darrere d'estils i peces que han marcat la indústria al llarg dels anys. Ara, la intèrpret de temes com 'Jenny From The Block' i 'Waiting For Tonight' ha tornat a posar el seu segell en una tendència que s'ha convertit en el must have de la temporada: els vestits amb transparències.

L'evolució dels vestits transparents de JLo al llarg dels anys

La història dels vestits transparents de JLo va començar a finals de la dècada dels 90, quan el 1998 va assistir a la gala CFDA Awards Honors Elizabeth Taylor amb un revelador vestit negre amb fons transparent i pedreria marcant el començament d'una tendència que s'estendria per dècades. Tanmateix, va ser en la 42a cerimònia dels Premis Grammy el 2000 quan va deixar una empremta inesborrable quan va lluir un audaç vestit d'escot infinit i transparències de gasa de seda verda de Versace, marcant una fita en la moda i convertint-se en un dels looks més icònics de la seva carrera.

Jennifer López
Jennifer López

Però JLo no es va aturar allà. El 2015, es va convertir en la màxima representant dels "naked dress" en lluir vestits amb transparències en esdeveniments de renom com els Billboard Music Awards, els American Music Awards i la Met Gala. El 2016, es van robar totes les mirades en presentar-se a la seva festa d'aniversari, realitzada en el 1Oak a Southampton, Nova York, amb un "little black dress" que incorporava panells transparents als costats. Va ser, sens dubte, una elecció arriscada, però alhora, infonia un toc de sensualitat al seu estil. El 2022, va reviure aquest mateix estil, portant-lo a noves altures en optar per una versió més formal i elegant durant la presentació del seu documental "Halftime" al Festival de Tribeca a Nova York. En aquesta ocasió, l'artista va lluir un enlluernador vestit de vellut negre dissenyat per Tom Ford, que incorporava delicades transparències, demostrant que, als seus 54 anys, continua sent la indiscutible reina d'aquesta tendència.

El llegat de JLo: influència en celebritats i influencers

L'impacte de Jennifer López en la moda no s'atura en les seves pròpies eleccions. Ara, nombroses celebritats i influencers han decidit seguir els seus passos en incorporar les transparències en els seus looks, tant formals com casuals. Rosalía, Aitana i més recentment, Laura Escanes i María Pedraza, han decidit seguir els passos de la "Diva del Bronx" en unir-se a aquesta tendència que s'ha convertit en un fenomen que transcendeix les estacions i que s'adapta tant a esdeveniments formals com a situacions més casuals.

En el cas d'Escanes, l'influencera ha triat un vestit transparent amb traçats en negre i brillantor. Com clavi per no sentir-se massa exposada, l'ha combinat amb una blazer negra d'estil encerat amb 'glitter', destacant en la celebració dels 40 anys de 3Cat. D'altra banda, María Pedraza s'ha marcat un Rosalía en elegir un "naked dress" d'encaix negre, una elecció de moda que recorda a l'abillament que la Motomami va portar en l'última edició dels Latin Grammy.