Ha mort Nicolás Redondo Urbieta. L'històric líder sindicalista d'UGT ha mort aquest dimecres als 95 anys, segons ho ha comunicat el mateix sindicat: "Nuestra más sincera gratitud por su trabajo e inmensa dedicación al sindicalismo y a las trabajadoras y trabajadores de nuestro país. Su memoria nos impulsa para ser continuadores de la lucha y el legado". Des que s'ha sabut la notícia, diversos dirigents polítics s'han acomiadat de Redondo a través de les xarxes socials, com nombrosos membres del PSOE, com el candidat socialista a la presidència de la Comunitat de Madrid, Juan Lobato, que ha assenyalat Nicolás Redondo com un "referente de la defensa de los derechos y la dignidad de los trabajadores" o Javier Lambán, president socialista d'Aragó, afirmant que era un "impulsor destacado de la transición y la democracia". Nascut a Barakaldo, va treballar com a obrer metal·lúrgic, es va afiliar al PSOE i la UGT i va protagonitzar una llarga biografia sindical. Detingut i processat pel règim de Franco fins a sis vegades a causa d'activitats polítiques i sindicals, el 1976 va ser elegit secretari general de la UGT, i després, elegit diputat del PSOE per Biscaia. El 1987 va renunciar al seu escó després de votar en contra dels pressupostos generals de l'Estat, i el 1994 es va apartar de la direcció de la UGT, retirant-se així de tota activitat política i sindical.

Nicolás Redondo, exsecretario general de UGT, fallece a los 95 años
Nicolás Redondo / Efe

No només des del sindicat o des del partit socialista han tingut unes paraules de condol per la mort de Redondo. Des de la dreta, des del PP, la seva líder a Madrid també ha volgut referir-se a ell a través de les xarxes socials. La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, però, no pot deixar passar cap oportunitat de mostrar la seva veritable cara, el seu poc tacte, la seva misèria moral, i en un tuit que se suposava que seria només de paraules d'escalf cap a la família, elogiant el que va fer en vida Redondo, ha tornat a demostrar que no és capaç de no provocar vergonya aliena ni en ocasions com aquesta, parlant de la mort d'algú.

320092245 684166973203050 8411832068809973674 n
Isabel Díaz Ayuso / IG

Isabel Díaz Ayuso ha escrit unes paraules dedicades a Nicolás Redondo, un missatge de condol, on diu que a ell "le debemos, como a algunos otros de su generación que vamos perdiendo, el legado de la Transición, con hitos como los Pactos de la Moncloa". I apunta: "Supo hacer frente al nacionalismo separatista, como su amigo Múgica o su propio hijo. Descanse en paz". Una nova oportunitat de fer la típica pixadeta sobre la seva obsessió malaltissa del nacionalismo separatista. Un missatge que bona part de la xarxa considera oportunista, inapropiat i de molt mal gust, començant pel professor de ciències polítiques i col·laborador de Jordi Basté a El món a RAC1, Antón Losada:

Ayuso, un cop més, abjecta.