Ja està. Ja la té. El millor jugador de la història d'aquest beneït esport que es diu futbol ja té el títol que li faltava al seu currículum descomunal, ja té la cirereta del pastís, ja ha aconseguit el trofeu que li faltava perquè els que no volien rendir-se a l'evidència reconeguessin que és el millor de tots els temps. Per moltíssima gent ja ho era. No ens calia certificar-ho amb la Copa del Món. Però ara finalment ha callat boques. Leo Messi ja és campió del món. Aquest diumenge, en una final descomunal, probablement la millor final de la història, l'Argentina es va imposar a França en un partit que va tenir de tot, 3 a 3 i penals, tot un país alentando, tot el món del futbol, menys els francesos i els madridistes, animant perquè l'ex del Barça aconseguís el seu objectiu. Messi es va posar l'equip a l'esquena i va proclamar-se el millor jugador del torneig. I finalment, va poder fer un petó al daurat trofeu. Una imatge que emociona.

messi copa mon
Messi, per fi, campió del món
messi copa mon2
Messi, per fi, campió del món
messi copa mon3
Messi, per fi, campió del món

Encara ens cauen llàgrimes dels ulls en veure aquestes imatges que romandran per sempre més en la memòria i en els cors de tots els argentins i de tots els que estimem Messi. S'ho mereixia més que ningú. Ara ja s'acabaran les milongues que el menystenien o rebaixaven per no tenir aquest títol al seu palmarès. Ara ja s'ha acabat el debat... Però sembla que no és suficient per alguns, que continuen fent el ridícul una vegada i una altra amb la seva ràbia indissimulada, alguns a qui encara couen, per exemple, els 17 gols que l'argentí els hi va marcar quan vestia la samarreta del Barça. Parlem d'Íker Casillas.

casillas tve
Íker Casillas / TVE

Fa dies ja el van posar de caure d'un burro quan l'excapità del Reial Madrid, que ha estat comentarista dels partits del Mundial de Qatar per TVE, ja va deixar anar per la boca algunes frases on es notava com li tocaven el que no sona les victòries de l'Argentina de Messi. En el partit contra Croàcia, per exemple, quan Messi gairebé bat el porter croata Livakovic, que va aconseguir aturar un xut perillós, evitant un gol, què se li va ocórrer dir a Casillas? "Menos mal que el portero croata la ha parado"... Instants després, Rivero, que també les diu de l'alçada d'un campanar, com el que va dir del Marroc contra Espanya, fins i tot va haver de ser qui fes un comentari afegit: "Menos mal para Croacia". I aquest diumenge, en la final, Rivero va tornar a al·lucinar pel que va deixar anar el de Móstoles. Diu el narrador, extasiat per l'exhibició del capità argentí: "Messi que ha sido el mejor jugador de los últimos 15 años. Equiparable a Maradona, Pelé, Di Stefano y poco más”... Agafa el micròfon Casillas i afegeix, sense cap tipus de vergonya: "...Y Cristiano". Rivero, incòmode, no diu res i es fa el silenci en la retransmissió. Els que sí han parlat han estat els espectadors, que l'han retratat:

Ja ho deia el gran Groucho Marx: "Es mejor estar callado y parecer tonto que abrir la boca y despejar las dudas"... No tenim cap mena de dubte de què és Íker Casillas. I tampoc tenim cap dubte de què és Leo Messi: el millor jugador de la història. L'enhorabona. A ell i a tots els que avui són una mica més feliços que ahir, dedicades aquestes paraules: "Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar. Quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial. Y al Diego desde el  cielo lo podemos ver, con Don Diego y La Tota, alentándolo a Lionel".