La compareixença de José María Aznar en la comissió que investiga el suposat finançament irregular del PP va durar moltes hores durant el passat dimarts. Però la polèmica no es va acabar un cop els diputats van acabar de fer-li preguntes a l'expresident del govern.

aznar comissio congres financament 4 efe

Efe

Després d'uns tensos moments viscuts especialment entre Aznar i Rufián, on se les van tenir dialècticament parlant, un dels fundadors de Ciutadans, Arcadi Espada, va escriure a El Mundo, referint-se al diputat d'ERC al Congrés: 'La polla, mariconazo, cómo prefieres comérmela, ¿de un golpe o por tiempos"?. Una tensió que ha continuat aquest dimecres a El programa de Ana Rosa.

espada rufian telecinco

Telecinco

També va ser especialment pujat de to l'interrogatori de Pablo Iglesias, especialment per les respostes agres i rancunioses d'Aznar, que fins i tot va posar damunt la taula els fills del líder de Podemos, nascuts en situació de risc en part prematur. Una menció que va indignar la xarxa.

Pablo Iglesias i Irene Montero embaras  GTRES

GTRES

 No va ser l'únic atac de l'expresident del govern a Iglesias. També li va dir que "Usted es un peligro para la democracia. Mi alegría por verle es bastante relativa y mi simpatía por usted es perfectamente descriptible. Usted me parece un peligro para las libertades y la democracia en España y lo demuestra todos los días". Aquesta frase va irritar especialment la periodista catalana Àngels Barceló, directora i presentadora d'Hora 25 a la Cadena Ser, que va publicar un crític tuit recomanant-li ímplícitament a Aznar que revisi els seus conceptes sobre què significa 'democràcia':

Barceló no s'ho creia, però d'Aznar tot es pot esperar. I dels seus adlàters. Poc ha trigat el periodista de l'ABC, Hermann Tertsch, siempre razonablemente estupefacto, com es pot llegir a la seva bio del compte de Twitter, en demostrar la seva estupefacció pel comentari de la periodista de la SER i ha esmolat les urpes per deixar-li la seva marca biliosa a la mínima de canvi. Primer, menystenint-la dient-li "a esta periodista", sense mencionar el seu nom. Després, acabant-li la feina a Aznar i continuant linxant Podemos:

No content amb això, retuiteja posteriorment un altre comentari ofensiu sobre una periodista amb una trajectòria més que contrastada:

El que opini d'ella Tertsch no li treu la son a una Barceló que en el programa del vespre continuava la seva reflexió incidint en "la actitud arrogante, altiva y desafiante" d'Aznar, que "responder ha respondido más bien poco, a pesar incluso de la concreción de algunas preguntas. Mentir ha mentido mucho. Nunca se ha visto tan claro a Aznar como el pasado de este país o, mejor dicho, de los peores momentos del pasado de este país". Barceló rematava amb un contundent: "ha utilizado el Congreso de los Diputados para su propio espectáculo, para su monólogo soberbio y triunfalista".