Un guanyador nat per parlar de com ens afecten les victòries...i les derrotes. Així anunciaven al programa Nexes la presència especial en el programa d'aquest dimecres dedicat precisament al verb GUANYAR, d'un guanyador de cap a peus: Gerard Piqué.

pique nexes

Gerard Piqué / TV3

Va complir el seu somni d'infantesa d'arribar a ser jugador del Barça, no només ho ha estat, sinó que porta molts anys de blaugrana i ara sent un dels capitans, ha guanyat tots els títols possibles, també amb la selecció espanyola. Però és que a més, és carismàtic, ha tingut èxit amb d'altres empreses alienes al futbol, com el tennis o els e-sports, és president de l'Andorra, serà president del Barça quan ell ho vulgui, la seva dona és una altra guanyadora de talla mundial, com Shakira, i junts tenen dos fills meravellosos... Si hi ha una definició de guanyador, és ell.

Però el Piqué que vam veure al rusc al costat de Basté i Terribas tocava molt de peus a terra i sent conscient que a l'altra banda de la moneda, molt a tocar de l'èxit, de guanyar, també hi ha el verb perdre. "En la vida segurament, perdem moltes més vegades de les que guanyem". I té tota la raó. I això que a ell no li agrada perdre ni al parxís. Ni ara, ni quan era petit. Però el seu pare mai no el va deixar guanyar a res sense haver-ho merescut.

Piqué va parlar dels pares ... i dels fills. Però va commoure confessant que així com el seu pare Joan mai no el va deixar guanyar a res, ell i la seva parella Shakira sí que ho han fet amb els petits Milan i Sasha. L'explicació del jugador blaugrana és del tot comprensible:

pique nexes 2

Gerard Piqué / TV3

Piqué Shakira Milan Sasha @3gerardpique

Piqué, Shakira i els seus fills / @3gerardpique

 Terribas li pregunta: "Als vostres fills, clar... tenen un pare número 1 i una mare número 1. Deu ser molt difícil per ells, de vegades...". I Piqué reconeix que "has de saber balancejar com a pares. Recordo que el meu pare no em deixava guanyar mai i en canvi, amb la Shaki a vegades els deixem guanyar perquè entenem que ells tenen un context completament diferent al que jo o ella vam tenir, que eren pares no coneguts, no teníem aquesta pressió. Els nostres fills viuen amb una pressió excessiva".

pique nexes 3

Gerard Piqué / TV3

Piqué assumeix que "és el que és, han nascut amb això i crec que és important que de vegades tinguin victòries personals encara que sigui a casa. Jugant a futbol amb el Milan o el Sasha els deixes guanyar, perquè si ja els hi costarà tant o tindran aquesta pressió per guanyar fora de casa, osti, que sentin que tenen aquestes victòries personals a dins". De moment, en Milan i en Sasha ja han guanyat en una cosa: en tenir uns pares com en Piqué i la Shakira, que els eduquen i estimen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat