El retorn de la filla pròdiga a TV3 ha estat un èxit descomunal. Gemma Nierga feia anys que no tenia programa propi a la TV de la Generalitat i els guardians de les essències la veien com una presentadora allunyada dels cànons independentistes de Quim Masferrer o Toni Soler. L'encàrrec que li va fer Vicent Sanchis ha estat l'estrena més triomfant de la temporada: Els meus pares marxa després de 9 capítols sent líder contra el programa més vist de tota la temporada, el fenomen de la tardor: GH VIP. Contra la gala de dijous, la forta, Gemma Nierga ha liderat gairebé sempre. Ha tingut convidats apoteòsics (26% de share), molt bons (16%) i només un dia ha quedat per sota del 12%. El fanalet vermell de l'interès de l'audiència ha estat Isabel Coixet.

isabel coixet i gemma nierga  tv3

TV3

El rànking de més interés a menys és molt previsible: Andreu Buenafuente 26,4%, Quim Masferrer 24.5%, Bruno Oro 21,5%, Gerard Quintana 17,2%, Sílvia Pérez Cruz 16,5%, Xavi Hernàndez 16%, Àlex Corretja 13,9%, Martina Klein 13,7% i Isabel Coixet 11,4%. L'obre i el tanca dos personatges inhabituals de TV3, que triomfen sobretot a Espanya i que no s'han manifestat a favor de la independència. El convidat acompanyat dels seus pares agradava en funció de qui era i no de la seva postura política sobre Catalunya. Una troballa de programa, una joia ben feta, a l'estil del Departament de Nous Formats de TV3, sense arriscar però molt efectiu. La prova és que Quintana va acomiadar la primera temporada deixant-la molt alta.

Gerard Quintana2

TV3

Nierga és molt bona en el que fa: proximitat, calidesa, emoció, tendresa. Exactament el que demanava un programa de pares i fills. La setmana que ve farà un resum dels 9 VIPS i l'altre dijous TV3 aposta per un altre tipus de programa, sense pares ni fills sinó amb mala llet: La nit dels Òscars.

Tot esperant amb candeletes els Òscars,  the winner is... Gemma Nierga.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat