La periodista Gemma Nierga ha estat l'encarregada de conduir els actes de commemoració de les víctimes pels atemptats terroristes de la Rambla i Cambrils des de la plaça de Catalunya. 

gemma nierga2

Telecinco

Visiblement emocionada, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda als assistents a l'acte, amb els familiars de les víctimes al capdavant. Un acte que tal com ella mateixa ha assenyalat, era un reconeixement a les víctimes, els seus familiars i els serveis públics que s'hi van abocar el 17 d'agost de l'any passat. Posteriorment, un grup d'alumnes de les Escoles Municipals de Música de Barcelona han interpretat quatre cançons, "Imagine" de John Lennon; "Somewhere over the Rainbow", de la pel·lícula El mago de Oz; "Hallelujah" de Leonard Cohen i "Qualsevol nit pot sortir el sol" de Jaume Sisa.

concert 17a

Sergi Alcázar

Uns moments on només s'ha sentit la música i les veus. No es pot dir el mateix del que ha passat quan Gemma Nierga feia el seu discurs. Un discurs fet en català, tal com estava establert des d'un començament per les autoritats de Barcelona i la presentadora. I mentre Nierga parlava, un grup de persones, alguns d'ells amb banderes espanyoles, li recriminaven a voz en grito que fes el discurs en català i que no s'adrecés als assistents en espanyol. Uns crits acompanyats de frases com "¡en español!", "¡no queréis a nadie!", "¡farsantes!", "¡en castellano!", tal com es pot veure en el següent vídeo:

Ella, però, ha continuat com si res, concloent amb un "Volem la pau, però no volem la indiferència. Hauria de servir perquè tots aprenguéssim a estimar-nos més i millor". Però la processó anava per dins. A la periodista catalana l'ha afectat sentir aquests crits cada vegada que ella intentava dir una frase en català. Uns crits que han sentit a la plaça de Catalunya, uns crits que ha sentit ella des de damunt de l'escenari, però uns crits que no han sentit els espectadors de Telecinco. Perquè a El programa del verano no els ha ensenyat. Quan l'acte ha acabat, han connectat amb la plaça de Catalunya per parlar amb la periodista, que estava abraçada al costat d'una col·lega de professió, Mayka Navarro, que li agraïa públicament tot el que ha dit.

gemma nierga3

Telecinco

El que no s'esperaven al programa era el que ha condemnat en veu alta i davant les seves càmeres Gemma Nierga: "Te voy a decir: para mí ha sido muy triste oir esos gritos que querían interrumpir el acto, porque era un acto donde las familias eran las protagonistas. Y hay gente que no lo ha comprendido". Responien des de plató: "Pues desde aquí no lo hemos oído", amb unes ganes boges de correr un tupido velo a la crítica. Però ella seguia, per disgust d'Isabel San Sebastián i companyia: "Desde el escenario, cada vez que yo acababa una frase, había una persona que gritaba: '¡Dilo en castellano!!'. Es que incluso los niños lo oían. El catalán es un idioma del Estado, es el idioma cooficial junto al castellano, había que respetar la decisión". Després d'uns segons de silenci, com ha reaccionat la presentadora? Tira, tira, que te vas: "Bueno, ha sido una persona, dos personas..., pero bueno, lo que te quería decir es que ha sido un acto impecable", i a otra cosa mariposa. Pots veure el moment clicant a la foto:

gemma nierga4

Telecinco

Per la pancarta penjada a la plaça Catalunya dient-li al rei que no era benvingut han muntat un sidral. Sobre els crits de "¡en español!", no han dit ni piu. Tot en ordre a El programa del verano.