L'humorista gallec Miguel Lago no sabem si fa molta gràcia o no quan exerceix d'humorista. No hem vist els seus shows, ni ganes. El que sí sabem del cert és que quan es posa seriós, fot el ridícul. Quan es fa el digne i el mestretites, ponderant sobre què està ben fet i què està mal fet, és esperpèntic. Especialment quan es posa a donar lliçons sobre justícia, sobre Catalunya o sobre l'independència. Potser per aquestes qualitats Pablo Motos el va fitxar per la seva troupe d'El Hormiguero, que ja se sap que al programa de les formigues els hi agrada practicar el pim, pam, pum contra el sobiranisme català. Aquest dimecres, nova prova de com se les gasten a la tertúlia d'actualitat, on Lago i els seus companys de taula van quedar-se a gust insultant i criticant Puigdemont o Pedro Sánchez amb el tema a debat de l'amnistia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miguel Lago (@soymiguellago)

Entre ell i un tal Rubén Amón van vomitar el seu odi amb frases com "Hemos pasado de ser indulgentes con unos condenados a quince años de cárcel a decir que en España hay presos políticos y que el Estado tiene que disculparse. Es un extremo inaceptable". O: "Tiene una vertiente que me parece muy dolorosa: yo no he votado a Sánchez ni lo votaré jamás. Ahora bien, es mi presidente y mi presidente me está diciendo que soy un ciudadano peor, con menos derechos y que hay ciudadanos que están por encima de mí y que ahora sobre mi libertad, que si cometo un delito voy a la cárcel, hay un señor que tiene el privilegio de no hacerlo, un delincuente que se escapó de España en el maletero de un coche y que va a volver a España en Falcon".

kago2
Miguel Lago, desbarrant sobre Puigdemont a 'El Hormiguero' / Antena 3

Aquestes paraules, a banda de falses, són covards. I ho són perquè aquest suposat humorista, quan es tracta de donar lliçons i insultar, ho fa cap a Puigdemont, sabent que al programa de Motos li riuran les gràcies. Però quan es tracta de fer-se el digne comparant-se amb algú altre, com amaga el cap sota terra com els estruços. I precisament això és el que li ha dit, en forma de galeta amb la mà oberta, Gabriel Rufián. Compartint aquest moment de Lago a El Hormiguero, l'ha humiliat amb deu paraules, posant el nom, no de Puigdemont, sinó d'algú que sí que ha comès delictes comprovats, sí que ha robat a mans plenes, sí que ha fet el que ha volgut o el que li ha dictat el seu entrecuix, sí que s'ha rigut a la cara dels ciutadans, sí que es considera un ciudadano mejor, tal i com diria Lago, però que en canvi, a ell li riuen totes les gràcies. Parlem, evidentment, del rei emèrit Joan Carles. Escriu Rufián: "Tampoco hace falta ser tan duro con Juan Carlos I", amb tota la ironia del món: