El Fora de Carta de TV3 té dues vides, la de les xarxes i la de cadascú a la seva intimitat. Només així s'explica que molts missatges negatius omplin Twitter cada dijous a la matinada, mentre la seva audiència no para de créixer.

L’últim programa és el millor exemple d’aquest fenomen. Després d’un Joc de cartes un punt aspre, on entre alguns restauradors de La Vall de Boí es respirava més mal rotllo que altra cosa, dos d’aquests van decidir no presentar-se al debat posterior, el Fora de Carta.

Santi Villas i Daniela Blume. Imatge: TV3

Malgrat això, el col·loqui que presenta Carla Lladó va seguir el seu curs i va repetir l’estructura de les passades setmanes, amb vídeos que ens recorden els moments més tensos del programa, i que alimenten discussions. A les xarxes, molts equiparen el debat amb Telecinco. Certament, a més de l’estructura, col·laboradors del Fora de Carta com Laura Fa, Santi Villas o Daniela Blume, sí que han estat o són cares habituals de la primera cadena de Mediaset. Però, tanta crítica està afectant negativament l’audiència de TV3?

La resposta és clara: no. Al contrari. El Fora de Carta es va començar a emetre el passat 11 de maig, i des de llavors no ha parat de créixer. D’un 9,6% de share que va aconseguir en el seu primer dia, fins al 14,4% d’aquest dijous. Aquest cop, de fet, amb una quota de pantalla que s’apropa molt a la del programa mare: Joc de Cartes, que va arribar al 16,1%.

Intentarà reconduir TV3 el tan criticat a les xarxes Fora de Carta? Si és pel que diuen els números d’audiència, potser més valgui que no.