Com tantíssimes altres persones, Fayna Bethencourt i Carlos Navarro es van aventurar a participar en el pare de tots els 'realities': Gran Hermano. Ho van fer el 2001, en la segona edició i donant peu a un fenomen històric en la història del concurs. No, no parlem del fet que s'enamoressin, perquè això ja els va succeir a molts d'altres en l'edició d'Ismael Beiro. Ens referim a la primera primeríssima expulsió disciplinària. Un fet sense precedents que va forçar la sortida de Navarro, anomenat com 'El Yoyas' per aquella poètica apel·lació que deia te voy a meter dos yoyas que te van a temblar las orejas.

'El Yoyas' i Fayna / GTRES
'El Yoyas' i Fayna. / GTRES

Eliminat per agressiu, malgrat que Fayna i ell van continuar amb el seu romanç fora de la casa de Guadalix. Fins i tot es van casar i van tenir dos fills. Tot semblava perfecte quan reapareixien, de manera esporàdica, a la televisió. La façana ideal que n'amagava una de les històries de maltractament més infernals que s'han fet públiques fins ara. Seria fa poc més d'un any, el 14 de novembre de 2022, quan la justícia va requerir que Navarro ingressés a la presó per complir amb una pena de 5 anys i 8 mesos de presó per un delicte de maltractament continuat vers la seva —ara— exdona i els seus fills. Ell, per no desentonar amb les seves dinàmiques habituals, es va regirar i fins i tot va intentar que la condemna fos suspesa. Sense èxit i provocant que s'emetés una ordre de crida i cerca. En qualsevol cas, el televisiu no ha ingressat encara a la presó ni se l'espera.

Condemnen a 'El Yoyas' a 6 anys de presó per violència domèstica / GTRES
Condemnen 'El Yoyas' a 6 anys de presó per violència domèstica. / GTRES

Viu amagat i sense intenció d'entregar-se fins al febrer del 2027, que la condemna quedarà extingida. Sí que ha concedit algunes entrevistes a mitjans de comunicació com El Mundo. Cita els periodistes en el bosc perquè ningú no descobreixi el seu parador i ofereix declaracions que pretenen posar en dubte la versió de Fayna sobre els maltractaments. El cas és que, en una d'aquestes intervencions secretes a La Otra Crónica, el pròfug hauria demanat que el nou Govern espanyol de Pedro Sánchez li concedeixi "el indulto o la amnistía", així com "condonar" els seus deutes amb Hisenda. Això a més, de nou, d'intentar desacreditar la versió ja corroborada per una sentència de la víctima.

Bethencourt, que ara és escriptora, ja ha fet públic el seu colpidor testimoni en més d'una ocasió. Sol·licita justícia i assegura sentir-se desemparada i desprotegida per l'Estat sabent que el seu maltractador segueix fent el que li rota i fins i tot xerra amb la premsa. La notícia de la seva detenció no arriba i, com era d'esperar, la granhermana no ha callat davant de la publicació d'aquesta surrealista petició al president. Segons ha informat en una intervenció per al programa En boca de todos, està treballant amb el seu advocat en "dirigir una queja formal por escrito al ministro de Interior" en vista que un "prófugo de la justicia tiene un altavoz desde donde sigue haciendo daño".

L'enèsima demostració de les llacunes d'un sistema envers les víctimes. Fayna, malgrat que la llei li ha donat la raó, continua batallant per la seva seguretat. I 'El Yoyas' continua lliure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!