Un Dia de l’Orgull LGTBI diferent. En una jornada marcada per les mesures sanitàries per la crisi de la Covid-19, la majoria d’esdeveniments d’aquest 28 de juny han hagut d’adaptar-se a un nou format. N’hi ha un munt que s’han fet a través d’internet i d’altres s’han acabat cancel·lant, com els multitudinaris concerts del Pride o les tradicionals cavalcades. Baixa mobilització al carrer però ampli ressò a les xarxes socials, que s’han inundat d’homenatges per als que lluiten a favor dels drets del col·lectiu. Com cada any, són molts els famosos que s’hi han sumat i han posat la cara per a donar major visibilitat a totes les opcions sexuals i de gènere. Entre ells els Estopa, que han causat sensació amb un muntatge fotogràfic viral.

estopa gtres

GTRES

Els germans David i José Muñoz han buscat una imatge de la bandera de l’arc de Sant Martí al cercador de Google, n’han fet una captura de pantalla i l’hi ha estampat el nom del grup al damunt, a la part inferior, amb tipografia arial i les lletres torçades. Un nyap gràfic fet amb la millor de les intencions que ha provocat una allau de reaccions, en forma de comentaris sorneguers i mems burletes.

Els germans de Cornellà de Llobregat, orgullosos. Fins i tot s'han posat la fotografia com a imatge de perfil. En qüestió d'hores, el seu tuit ha aconseguit més de 40 mil likes i 11 mil retuits, a més d'un altre miler llarg de comentaris. Que en parlin, bé o malament, però que en parlin. Visibilitat. Els Estopa han trobat una manera d'obtenir-la.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat