Els que han fet directes, ja sigui a la ràdio o a la televisió, saben que hi ha moltes coses que els comunicadors temen quan són en directe: quedar-se en blanc sense saber què anaves a dir, que hi hagi alguna errada tècnica i ningú t'expliqui què passa, que un entrevistat te la líe i vulgui torpedinar la teva feina o, la més temuda de totes, ennuegar-se.

Una altra de les consignes que tenen clares els periodistes, que t'expliquen a primer de carrera a l'hora de parlar davant d'un micro o posar-se davant d'una càmera, és que no s'ha de menjar mentre estiguis en directe. Així que imaginin si unim aquestes dues premisses... I això és el que acaba de constatar Elisenda Carod.

elisendacarod 240883861 617249212982051 103111418606294426 n

Òscar Fernández i Elisenda Carod / @elisendacarod

La nova presentadora del programa de tardes de Catalunya Ràdio, al costat d'Òscar Fernández, acaba de viure en la seva pròpia pell un moment inesperat, difícil de controlar, que ha provocat angoixa i rialles a parts iguals, per part seva i dels seus companys, en directe, mentre s'adreçava als oients de La tarda de Catalunya Ràdio.

Amb només sis dies de programa ja podem aventurar que una de les seccions més encertades del programa és la que portaran cada dilluns els periodistes Toni Garcia Ramon i Òscar Broc, una secció hilarant, divertida i sensacional, parlant de menjar, de gastronomia, amb el seu estil inimitable i sorneguer, d'on es fan les millors braves o de com saber a quines gelateries no hi hem mai de posar un peu.

broc i toni garcia

Òscar Broc i Toni García Ramon / CCMA

Aquest dilluns, La teca va parlar de les millors braves de Barcelona. "Ha de picar o no, una brava?", pregunten. "és clar, si no, és una patata mansa", diu l'expert Edu González. Continuen parlant de braves, de salses picants i quina és la millor manera de fer-la, i Carod pregunta: "Ens heu dit que ens portaríeu una sorpresa...". En bona hora a la bona de Carod se li ha acudit dir aquestes paraules...

Perquè García Ramon s'aixeca de la cadira i diu que tenen una petita degustació. "Això no està preparat. El Toni i l'Òscar ens han portat una cosa que no sabem què és", afegeix Fernández. "Està remenant una espècie d'ampolla, com si fos un termo de cafè", diu Carod. La pobre Elisenda, però, ni es pensava que allà dins no hi havia cafè.

oscarbroc 241400338 328620635703637 8321599712478598905 n

Toni Garcia Ramon i Elisenda Carod... abans d'una cata inesperada / @oscarbroc

"Ho està abocant i surt un líquid com de color verd. A veure, que ruli", diu atrevida Carod. "Això porta quantitats ingents d'all, vinagre segur, una mica de cilantro?", diu després d'ensumar-ho. "Això ho hem de tastar?", diu Fernàndez. I això no és ni més ni menys que gaspatxo de jalapeños de '@catalina.gavamar'... 

Carod, en tastar-ho, diu cofoia: "Ostres, està boníssim això, guau!". Però aquest guau, és boníssim, es transforma en un moment on el jalapeño ha fet el que d'ell se n'espera. Llàgrimes als ulls, la veu que no li surt, suor freda, i els seus companys, pixant-se de riure:

No sabem si els col·laboradors pensaven que passaria això, però el moment és sensacional. Des d'aquí, els emplacem a seguir amb aquesta ruleta gastronòmica amb Elisenda Carod i Òscar Fernández de conillets d'índies.