Família de les famílies de la reialesa, els de la Casa Windsor no travessen pel millor moment de la seva vida. Carles III (75) va ser el primer a fer públic el diagnòstic mèdic que va fer la volta el món. Pocs mesos més tard, era la dona de l'hereu al tron qui anunciava, després de dies desapareguda, que tenia un càncer. Tampoc ajuda a la família reial britànica el comportament del fill petit de Carles III i Lady Di, Harry (39), qui des de fa anys va decidir desvincular-se al complet de la vida de la corona. Dia sí dia també, Harry és protagonista de titulars que embruten i perjudiquen la imatge de la monarquia més coneguda arreu del món. A la reina consort, Camila (76), sembla que li va gran el pes de la corona i no va tardar massa dies a demanar un període de vacances per a desconnectar i William (41) fa el que pot. Sembla que Elisabet II va morir just a temps per a no haver de viure durant els últims anys de mandat una de les etapes més febles de la monarquia britànica.

Captura de pantalla 2024 04 24 155414

Família reial britànica - Instagram

Fa un any i mig aproximadament des que va saltar la notícia que va aturar el món per uns instants. Era un 8 de setembre de l'any 2022, pocs minuts passats de les quatre de la tarda, quan la BBC va aturar l'emissió del contingut programat per anar-se'n a negre i anunciar la mort d'Elisabet II. Feia dies que l'equip de comunicació d'Elisabet II actualitzava constantment el seu estat de salut, tot i això, la mort va produir un gran impacte social, no només en els països on regnava, sinó arreu del món. La reina en vida ja va poder veure com es rendien grans homenatges a la seva persona agraint el servei que prestava per a tots els ciutadans. Una de les últimes construccions que va poder inaugurar Elisabet II va ser la nova línia de metro de la capital britànica que duu el seu mateix nom. Són moltes les escultures escampades per tots els continents d'una de les reines més estimades, però el passat diumenge van presentar-ne una de nova que ha generat molta polèmica.

Captura de pantalla 2024 04 24 155227
Elisabet II - Telecinco

Diumenge 21 d'abril va ser inaugurada una nova escultura de bronze dedicada a Elisabet II. A la qui va ser reina d'Anglaterra durant més de cinquanta anys se la pot veure de jove, tot i que molts visitants afirmen que si li traguessin el vestit i la corona ningú sabria que és ella. Ubicada en un petit poble anglès, Oakham, pertanyent al comptat de Rutland, l'escultura d'Elisabet II s'alça sobre una construcció de pedra clara que la fa arribar als 2,1 metres d'altura. La peça de bronze ha estat finançada per diferents empreses i altres persones anònimes que van contactar amb Hywel Brân Pratley, un escultor que ja havia representat a la monarca en altres ocasions. "Erected as a tribute to her late majesty through public subscription". ("Erigit en homenatge a la seva difunta majestat mitjançant subscripció pública"). Aquesta és la frase que es pot llegir gravada a la pedra que sosté l'escultura d'Elisabet II.

Un dels detalls que no ha passat per desapercebuts per cap dels visitants que s'han apropat a veure l'escultura en persona és la presència dels gossos més estimats d'Elisabet II, els corgis. Es sap que la reina tenia una relació molt especial amb les mascotes que feien tanta companyia en moments de reflexió personal i individual. A menys de dues setmanes de celebrar el primer any des que Carles III va ser proclamat rei, aquest petit poble del Regne Unit ha volgut celebrar la vida i el llegat d'Elisabet II, una reina que difícilment oblidaran.

Captura de pantalla 2024 04 24 155818
Escultura Elisabet II - Twitter

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!