En Blau ja va anticipar que venia tempesta amb les nominacions pels premis a les personalitats del 2017. Els seguidors del RCD Espanyol estan enfrontats perquè uns nominen Perico de l'Any Alberto Fernández Díaz i el sector més independentista de l'afició blanc-i-blava respon proposant Jordi Turull. Ara passa una cosa semblant amb el diari del Grupo Zeta El Periódico. Fa 18 anys que lliura aquest guardó a la personalitat més destacada de l'any a Catalunya. En el debut del 2000 van premiar un polític que no estava entre els nominats inicialment però va acabar sent guardonat a títol pòstum: Ernest Lluch. Des d'aleshores s'han alçat amb el guardó altres polítics com Manuela de Madre o Pasqual Maragall. La tria la fan els lectors del diari però la preselecció correspon als que manen dins el rotatiu. Acaba de fer públics els seus 10 candidats del 2017, que per a tots els analistes ha estat l'any del procés. Però ni rastre:

candidats catala any  El periodico

El Periódico

El diari ha començat la campanya de cada any explicant els mèrits de cadascun dels deu nominats. Hi ha 4 artistes, 3 esportistes, un xef, uns arquitectes i la climatòloga Manola Brunet, que ha obert el foc per destacar que hi ha més dones que homes a la llista: 5 a 4 i la desena candidatura és mixta, d'arquitectes de l'Estudi RCR. Han sigut més hàbils que els del Perico de l'Any i no han inclòs cap polític. Estrany en un diari d'informació general i en un any, 2017, on unes 360 de les seves portades hauran obert amb política. Han evitat polítics però no la política perquè alguns dels candidats estan molt connotats en contra del procés. És el cas d'Isabel Coixet, especialment hostil amb els independentistes. D'altres com Maria del Mar Bonet va manifestar-se per la llibertat de Sànchez i Cuixart, cosa que no la converteix en independentista. 

maria del mar bonet manifestacio contra 155 laura gomez

Laura Gómez

Es nota l'especial cura que ha tingut el diari barceloní per no trepitjar massa ulls de poll en una societat hipersensibilitzada com la catalana, en un any amb presos polítics. I més tenint en copmpte que durant molts anys el premi s'ha lliurat en una gala emesa en directe per TV3. Però a les xarxes ja hi ha qui se la tenia jurada abans de saber-se la llista:

L'any del pitjor atemptat a Catalunya des d'Hipercor no hi ha cap autoritat policial com el comissari Trapero, ni política. Amb els rumors que El Periódico serà adquirit per l'ABC haurien de treure's els complexes. El diari de dretes unionista madrileny ja va premiar l'any 1984 un polític català com Español del Año:

espanoyl año

ABC

Si Jordi Pujol era Español del  Año 1984 segons ABC, per què no Carles Puigdemont Català de l'Any 2018 per El Periódico?