El intermedio de dilluns no va esperar al final del programa per enganxar els hiperventilats que volien veure El Gran Wyoming disculpant-se per fer humor. Les disculpes les van fer només començar. I no les va pronunciar el protagonista del gag dels mocs i la rojigualda, Dani Mateo, sinó Wyoming, que no és ni el director de l'espai. Probablement si ho fos haurien optat per un altre gag com el de Toni Soler a Està passant: mocar-se amb l'estelada, la senyera, la bandera LGTBI o uns kleenex. Però la directora és la senyora Carmen Aguilera. Quan l'humor deixa de ser subversiu és una altra cosa. La Sexta pertany a un conglomerat que es diu Atresmedia que pertany a Planeta que a la mateixa hora celebrava els 20 anys de La Razón amb els reis i Marhuenda, amb Crehueras i Casado. I qui paga mana.

reis la razon efe

EFE

Wyoming va agafar to solemne per llegir un text que ell no havia escrit. Com fa cada dia amb els acudits però ara amb un editorial demanant perdó: "El Intermedio quiere subrayar que no había intencionalidad política ni ningún posicionamiento editorial detrás. Era simplemente humor, pero si la broma no ha funcionado, si ha provocado crispación social, no tenemos problema en pedir disculpas sinceras a todos aquellos que se hayan sentido ofendidos". El vídeo intenta treure ferro a les disculpes amb un Dani Mateo recordant que qui idea els gags són els guionistes i que en lloc de mocar-se amb la bandera "Ahora sorbo los mocos". Aquí veuen el vídeo:

El Gran Wyoming té pendent confirmar si subscriu el que li van fer dir, però les disculpes per un gag no van satisfer ningú: ni els ultres ni els fans del programa. Els primers perquè només quedarien complaguts si Planeta cancel·lés El intermedio i els segons perquè creuen que disculpar-se per cada gag porta a un bucle infinit. Recordem quan el PP va posar el crit al cel pel gag de Polònia amb Rajoy fent de Hitler que va ser respost no amb una disculpa sinó amb un gag millor: Toni Soler fent de Hitler. Però TV3 no és La Sexta ni la Generalitat és Planeta. Una mostra del miler de tuits criticant les disculpes de Wyoming, d'una i altra banda:

Molts hi veuen una pressió de les marques i que el programa volia evitar perdre diners. Ni tan sols és això: cap gran empresa va pronunciar-se a favor del boicot. Va ser una òptica que patrocina Dani Mateo individualment i dues empreses que no paguen ni un euro a El intermedio sinó que els vesteixen i maquillen. Cap fuga de patrocinadors. Les marques busquen el target d'espectadors d'alt nivell formatiu. I aquests miraven El intermedio. Altra cosa és que la reacció del programa, o la de Planeta, sigui més o menys decebedora. L'audiència pot mocar-se amb el guió que li van fer dir a Wyoming.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat