Si els hi sembla que la Família Reial espanyola dona molt joc mediàtic, imaginin-se què passaria si visquessin vostès a Dinamarca. La monarquia espanyola és un joc de nens al costat de la danesa, on la reina Margarida II -l'única monarca europea després de la mort d'Elisabet II- ha decidit desposseir dels títols de príncep i princesa als seus quatre nets. Sa Majestat La Reina Margarida té dos fills, el príncep Frederic (hereu del tron) i el príncep Joaquim. Aquest últim és un perla: està casat amb Sa Altesa Reial Marie -allà no l'anomenen 'Doña' com a Elena- i fa més d'una dècada va ser portada a les revistes del cor danès per estar a punt de plantar-li un petó als morros a la seva cunyada Mary, la dona de Federic, el seu germà. De tints surrealistes.

Temptativa de petó entre Joaquín i Mary
Temptativa de petó entre Joaquín i Mary

Com de tints surrealistes és el que us explicarem a continuació. La qüestió és que la decisió de la reina de desposseir els seus nets ha provat com una puntada de peu al cul a la seva nora Marie, al seu fill Joaquim i, per descomptat, als seus 4 nets. Es veu que tots ho estan passant fatal. Ells són Nicolàs (23), Fèlix (20), Henrik (13) i Atena (10). Aquests dos últims són fills de Marie i els dos primers de l'antiga dona de Joaquim, Alexandra. Com veuen, una família reial un pèl peculiar. La qüestió és que qui ho està passant pitjor és Atena. Està patint molt, especialment a l'escola.

Joaquín i Marie GTRES
Joaquín i Marie GTRES

Tal com relata la seva mami Marie, la nena de deu anys se sent, en part, intimidada a l'escola. "Els seus companys s'apropen a ella preguntant-li si ja no és princesa. L'estan intimidant", explica Sa Altesa Reial la princesa Marie. Unes declaracions a les que se li suma el seu espòs. Joaquim, trist, considera que els seus fills "estan perdent la identitat". Els nens, segons els dos pares, s'han vist exposats a una situació pública per a la qual no han pogut ser preparats. Esperem que es recuperin. Ara ja són com la resta dels mortals: ciutadans normal i corrents. Si volen ser prínceps i princeses sempre podran rellegir la llegenda de Sant Jordi i el drac.

D'esquerra a dreta. Marie, Joaquín, Mary i Federico de Dinamarca - GTRES
D'esquerra a dreta. Marie, Joaquín, Mary i Federico de Dinamarca - GTRES

Alexandra, molt afectada

L'altra damnificada després de la dràstica decisió de Margarida II ha estat Alexandra. L'exdona del príncep Joaquim estaria passant-ho molt malament. "Trista i en shock", assegura la que, amb la mesura de la reina, passarà a rebre el tracte de comtessa de Monpezat. Els seus fills, Félix i Nicolás, ara no seran prínceps, però sí comtes. També de Monpezat. Com veuen, els títols nobiliaris no s'acaben mai. Aquest serà en honor al seu avi patern Henrik, mort l'any 2008.

Alexandra GTRES
Alexandra GTRES