"Somos los Conguitos, y estamos requetebién, vestidos de chocolate, con cuerpo de cacahué". Durant molts anys, aquesta cançó se't posava al cap cada vegada que sortia l'anunci a la tele dels Conguitos. Els populars cacauets recoberts de xocolata, que tenien com a imatge de marca aquesta d'inconfusible:

conguitos

Els darrers dies s'ha generat un encès debat al voltant d'aquest producte. Pel nom i pel disseny del dibuix, llança en mà. Després de l'assassinat de George Floyd a mans d'uns policies blancs a Minneapolis, són moltes les veus i manifestacions que s'han alçat arreu del planeta clamant justícia i que la xacra del racisme desaparegui d'una vegada per totes. I una de les derivades ha estat aquest dolç tan emblemàtic. "Dejad de usar la marca Conguitos. Es racista", ha estat la petició que un grup de persones indignades ha engegat a Change.org. Exigeixen que es deixi de comercialitzar un producte que consideren que estigmatitza les persones de raça negra i demanen al consumidor que els hi faci boicot. Dani Mateo no només no els hi farà cas, sinó que ha escrit un record d'infantesa relacionat amb la sensació de menjar un Conguito...

Dani Mateo

La Sexta

I la xarxa s'ha incendiat:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat