Tal i com va vaticinar En Blau, TV3 ha triat Ruth Jiménez per presentar les Campanades 2017. La sorpresa que va trencar-nos la travessa és que de parella no li posen el seu copresentador de Tarda oberta sinó un altre conductor de la casa: Quim Masferrer. Segons ha pogut saber En Blau, Vador Lladó no estava massa motivat. TV3 fuig del format Puerta del Sol i aposta per unes campanades sense campanar. Lluny queden aquells 31-D en què la cadena buscava les esglèsies de postal més maques del país. D'uns anys ençà, aprofiten l'espai del Piromusical i allà on per la Mercè la Melero presenta els  focs, hi col·loquen una parelleta a menjar raïm. A l'Avinguda Maria Cristina, sense un rellotge a prop, la Ruth i en Quim donaran la benvinguda al 2018. 

campanades 2017   TV3

TV3

El morbo d'enguany no consistirà en les transparències de Ruth Jiménez sinó en el discurs de Quim Masferrer. La caverna unionista ha disparat amb bala contra TV3 per aquesta tria. La cadena ho explica perquè El foraster torna al gener amb noves entregues però el presentador s'ha posicionat últimament molt a favor del moviment sobiranista i ha presentat actes de l'ANC i d'Òmnium. Un discurs en concret ha encès els unionistes, fins al punt que el president de RTVE el va criticar sostenint que mai cap dels seus presentadors anomenaria els espanyols "cabrons de merda". Escoltin els 90 segons del monòleg del foraster de 2011:

No cal recórrer a tuitaires unionistes, qui ha hiperventilat amb aquesta tria són els mitjans de la dreta. El recull de titulars és prou significatiu: El vómito contra los españoles del presentador de las campanadas de TV3 (Intereconomía), Habrá campanadas de odio en TV3 (Periodista digital), TV3 dará sus Campanadas con el cómico que llamó "sarnosos y cabrones" a los españoles (El Confidencial), Un independentista que llamó «cabrones de mierda» a los españoles dará las campanadas en TV3 (ABC) i així tota l'estona. No saben si Ruth Jiménez és independentista, perquè només s'obcedeixen en Masferrer. El foraster ha hagut de contestar:

Recorda la cacera que alguns mitjans van muntar contra Pepe Rubianes que va acabar als tribunals del bracet d'Albert Om per una entrevista a El club de TV3. Les explicacions de Masferrer només han atiat el foc unionista:

Dotze campanades per acabar aquest 2017. Que cadascú triï quina TV vol mirar, perquè a les cases acostuma a haver baralles pel comandament a distància a les 12 menys un minut del proper 31.