Adeu. Adiós. Ciao. Au revoir. Auf wiedersehen. Ciutadans ha marxat de la primera plana política en menys temps del que es triga en parpellejar. La velocitat a la que el partit taronja va dilapidar els seus vots i escons en les darreres eleccions que hi ha hagut a Catalunya, Madrid o Andalusia és digna d'estudi.

Després que Albert Rivera marxés amb la cua entre les cames en patir un excés d'olor a llet, la nata que s'han fomut els seus excompanys de partit va ser descomunal. A Catalunya, Inés Arrimadas va fer les maletes i va deixar Carlos Carrizosa, Anna Grau o Nacho Martín Blanco intentant no enfonsar-se del tot en un Parlament on són poc més que residuals.

ciutadans ciudadanos carlos carrizosa cs acn

Carlos Carrizosa / ACN

Per això, era qüestió de temps que passés el que ha passat aquesta setmana a Barcelona: que abaixessin la persiana, tanquessin la paradeta, com deia el mestre Josep Mª Bachs al final del Filiprim, posessin el pany i forrellat. En definitiva, que diguessin adeu a la seu que tenien fins ara al carrer de Balmes.

El que va ser el primer partit de Catalunya i tercer a Espanya ara és en caiguda lliure i sense haver tocat encara fons. Un bon exemple que descriu aquesta situació és que ara el partit tanca la seva mítica seu. Què diuen a Cs? Des del partit han negat a ElNacional.cat que el canvi de seu es degui a problemes econòmics. Els motius reals que ha indicat la formació van per una altra banda: es tracta d'una qüestió pràctica relacionada amb la pandèmia de la covid-19. "La sala de premsa, per exemple, és un soterrani i no té ventilació. És poc apropiada per a la covid".

Mudanza en la sede de Ciudadanos - Sergi Alcàzar

Mudanza en la sede de Ciudadanos - Sergi Alcàzar

Mudanza en la sede de Ciudadanos - Sergi Alcàzar

Mudança de la seu de Ciutadans al carrer Balmes de Barcelona / Fotos: Sergi Alcàzar

En aquest sentit, la nova seu del partit taronja que el partit encara no té, "tindrà més ventilació i estarà més adaptada a la situació de la covid". Preveuen que la inauguració serà aviat i estarà ubicada en una zona cèntrica de la capital catalana. Per ara, els objectes que tenien a la seu nacional es traslladaran a les seus dels grups municipals de Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat.

El cas és que veure així la seva seu del carrer Balmes ha despertat la imaginació de molts veïns, especialment, després que alguns usuaris es fessin aquesta pregunta a xarxes:

tuit ciutadans

"¿Qué deberían poner en su lugar?", es pregunta aquesta persona... I la imaginació ha començat a aflorar de manera massiva. En molts casos, sagnants propostes de nous inquilins a ocupar el número 191 del carrer Balmes de Barcelona: "La seu de Vox, quatre canvis de pòsters, un pot de color verd i a funcionar", "El local, a diferència del partit, té molta llum. Una llibreria seria de 10", "Ese local ya está maldito, solo se puede poner ahí o una tienda de brujería blanca para contrarrestarlo o ya directamente lugares aún más oscuros como un crematorio o un banco", "La sede de la oficina del español en Barcelona, por supuesto", "Ara que s'acosta el temps, al Carroñosa venent castanyes i boniatos", "Un escape room: 'Encuentra los 2 escaños'"...

Propostes a cabassos:

tuit ciutadans seu

Ja ho saben. Si estan interessats, allà hi ha quedat molt d'espai. Però estan avisats: no s'estranyin si a les nits, quan tot és en silenci, se senten unes veus fantasmagòriques dient "Huele a leche" o "Huele a remontada".