betevé (així escrita amb minúscula com a ells els agrada) és la tercera cadena en català, després de TV3 i 8tv. La tele de Colau no acostuma a encarregar grans programes a productores externes però ja sap que si vol audiència ha d'anar a buscar el talent on sigui. I Minoria absoluta està en ratxa: Polònia, Està passant o el documental de la Guerra Civil. Tots els seus productes televisius són un èxit i l'Ajuntament de Barcelona vol visibilitzar que té una tele. Divendres estrena Ciutadà novell. Són 10 programes de 40 minuts en què Queco Novell recorre diferents indrets de Barcelona, del zoo al cementiri de Montjuïc, del Liceu al metro. I s'hi anirà trobant famosos en forma de cameo: com Carme Ruscalleda a Mercabarna o Juan Carlos Ortega al cementiri. Entre Aeroport, del mateix Queco Novell, i El convidat. Win win per a betevé.

Ciutada novell 2 BTV

BTV

Serveis públics, llocs emblemàtics, entitats representatives, vist per un barceloní i per als barcelonins. Amb ulls de novell, joc de paraules fàcil però útil. Queco Novell ja va fer un bon documental amb la productora de Toni Soler, Patria(s), a betevé i d'aquell èxit sorgeix un programa del gust dels barcelonins. Aquest n'és un tast:

En Blau ha pogut parlar amb el presentador, entre gravacions de Polònia. Queco Novell està exultant: "Soc un enamorat de la meva ciutat, i no ho dic perquè treballaré a betevé. No faré de tafaner però sí de curiós. Veurem indrets de la ciutat que coneixem però que ens preguntem com funcionen, qui hi ha al darrera que fa que funcioni". El més estrany que ha fet? "Presenciar una pedicura a un elefant del zoo, no fer-se-la perquè podria aixafar-me, o assistir a un part de bessons a l'Hospital de la Vall d'Hebron o aprendre a fer una làpida". L'espai favorit? "El cementiri és un dels meus programes preferits, és una meravella". Deixa les imitacions i reprèn el seu perfil més de periodista? "El to de Ciutadà novell no és seriós sinó desenfadat. No faré entrevistes informatives sinó converses, però també parlo amb una metge que ha de saber quin malalt terminal ha de morir per saber quins òrgans bons té i poder-los tranplantar". Promet.

Ciutada novell 3 BTV

BTV

Esperen que l'espectador se sorprengui. "Intentaré fotre el nas en un món que no és el meu". El nas de Queco Novell i el més gran del seu company Toni Soler a la productora. Minoria absoluta té olfacte i no és un gag. Bones notícies per a les productores que no poden contractar amb TV3: betevé entra en la lluita per l'audiència amb formats de vocació majoritària. Divendres, passades les deu, a betevé.