Gabriel Rufián no agrada a l’aristocràcia espanyola. O almenys a una de les seves cares més mediàtiques, Cayetano Martínez de Irujo. El fill de la desapareguda duquessa d’Alba ha estat entrevistat aquest diumenge a Liarla Pardo de La Sexta, ha comentat l’última hora de la Covid-19 i ha repassat l’actualitat política com qui desfulla la margarida. M’agrada, no m’agrada... Quan li ha arribat el torn d’opinar sobre el portaveu d’ERC al Congrés, Cayetano s’ha deixat anar a gust.

Cayetano Rufian

A Liarla Pardo, Cayetano Martínez de Irujo carrega amb força contra Gabriel Rufián | La Sexta

“Ese no me cae bien”, responia interrogat per Cristina Pardo. I afegia: “¿Cómo ha aparecido un personaje así en el Parlamento?”. Martínez de Irujo titlla de “personatge” el diputat republicà i el culpabilitza d’haver dut les males formes al parlamentarisme espanyol. “El Parlamento no es un circo. Un personaje como Rufián, a mí me parece un insulto para el Parlamento y los españoles”, esclatava abans de reblar: “Su forma de actuar, las frases que dice y lo que dice es un mal ejemplo (…) El Parlamento es el espejo del pueblo. Antes lo éramos la aristocracia, pero eso se acabó. La grosería con la que habla se multiplica hacia abajo a nivel educacional… no se puede tolerar”. Tot i que matisa també que després de quatre legislatures, al seu entendre ha modulat el to: “Ahora se ha ido moderando, demuestra que es inteligente y no hace las tonterías que hacía al principio”.

gabriel rufian GTRES

Cayetano titlla Rufián de "personaje" i "insulto a los españoles" | GTRES

Amb el 22,56% dels sufragis, ERC va ser el partit més votat a Catalunya en les darreres eleccions generals. Així és com Rufián ha arribat una vegada més al Congrés dels Diputats. Potser el que no agrada a Cayetano és com voten els catalans.