El boom del retorn d’Operación Triunfo ha coincidit en el temps amb l’auge del conflicte català. Els concursants no tenen ni idea d'allò que passa fora de les parets de l’Acadèmia i viuen amb total naturalitat el seu dia a dia. Per aquest motiu, és normal escoltar català o gallec als resums diaris o al canal 24 hores sense que s’acusi a ningú d’adoctrinament o de tenir segones intencions. Simplement és això. Naturalitat.

Fa unes setmanes podíem veure com Alfred li cantava a Amaia cançons en català de Txarango o Sopa de Cabra entre d’altres mentre que la navarresa confessava que li encantava la llengua en la qual cantava el seu company. A la gala mostraven imatges d’aquesta escena i tots reien. Naturalitat.

A la darrera entrega del talent show, es repetia la situació. Nerea (catalana) li ensenya diferents expressions a Agoney (canari) mentre ell li descobreix paraules típiques de les illes. Diferents companys s’uneixen a la conversa i bromegen. Naturalitat. A la gala ensenyen un petit fragment i Mónica Naranjo, ‘la pantera de Figueras’ contribuïa al xou lingüístic. Més tard, Roi (gallec) ens descobria què era un “sapoconcho” entre riures. Més naturalitat.

Sense buscar-ho, Operació Triunfo s’està convertint en un exemple de tolerància, diversitat i respecte. Amb temes que a ulls de la societat podrien suscitar algun tipus de polèmica o incomoditat com la llengua o el sexe, han canviat els comentaris hiperventilats a Twitter per elogis.

Doncs això. Naturalitat.