L'Associació de la lluita contra el càncer no només recapta fons per la Medicina sinó que fa campanyes per desestigmatitzar la malaltia. Una de les derivades de patir càncer és la por, vergonya o pudor per explicar-ho. L'AEEC difon la campanya "Llámalo cáncer" per ajudar que malalts no l'amaguin. I res millor que posar-li cara. Un famós català posa la cara: "Tinc càncer". És el dissenyador de moda i col·laborador televisiu Juan Avellaneda. El barceloní de 38 anys ho narra en un vídeo:

juan avellaneda gtres

Juan Avellaneda GTRES

Avellaneda, habitual de programes com Cámbiame i tertulià de moda i estilisme, no té inconvenient en dir que "Fui a una revisión porque de repente me encontré un bultito en un testículo y dije 'Esto es una chorrada'. Al día siguiente me llamaron. No cogí la llamada y pensé 'No, ya lo veré', no quería saber qué estaba pasando. Nadie lo sabía, nadie se enteró, no quería preocupar a nadie". És un tipus de càncer als genitals.

juan avellaneda Antena 3

Avellaneda a Antena 3

El dissenyador català remata "Es un carcinoma. Basta con hacerse revisiones cada seis meses y no ha pasado nada. No hice bien callándome. No pasa nada. Si no quieres hablar con un familiar para no preocuparles habla con la Asociación y habla con alguien que tenga cáncer". Ho ha fet una altra catalana: Lydia Bosch. Càncer de pell.

juan avellaneda GTRES

Juan Avellaneda sempre elegant, GTRES

Juan Avellaneda sempre elegant, també quan confessa càncer de testicle. Surt d'un armari encara més absurd: el de la doble condemna de patir càncer i tenir recança de dir-ho. Mai més.