Blas Cantó és l’escollit per a representar Espanya al festival d’Eurovisió del 2020 que es farà a la ciutat holandesa de Rotterdam. Després d’enviar un indepe, el català Miki Núñez, a l’edició del 2019 que es va fer al maig a Tel Aviv, el cantant murcià serà l’encarregat d’intentar que els espanyols tornin a guanyar, 51 anys després, el concurs europeu de les cançons. Encara no se sap com serà el tema musical amb el qual en Blas representarà Espanya, però l’intèrpret no les té totes i dubta si, set mesos abans del certamen, ja està perdent vots. Per què? Per la mala imatge d’Espanya reprimint manifestants catalans després de la sentència del procés.

blas canto gtres

GTRES

En una entrevista a ‘El Mundo’, Blas Cantó titubeja sobre si els europeus que ara veuen violència policial contra els catalans, el dia del concurs decidiran entregar el seu vot a Espanya. El mateix diari ho explica així: “Respecto al clima hostil que vive Catalunya tras la sentencia del procés, el cantante murciano no sabe si afectará a la imagen de España en Eurovisión. No tiene idea si repercutirá negativamente a la hora de las votaciones. El intérprete solo espera que se solucione antes del evento musical”. En paraules de l’artista murcià: “No sé si nos afectará. Yo solo espero que no se alargue hasta mayo la solución”. El govern espanyol pot decidir abandonar la via de la repressió a Catalunya per dos motius: 1. Perquè la violència policial contra els manifestants és d’una dubtosa qualitat democràtica, i 2. Per tenir alguna possibilitat de guanyar Eurovisió.

blas canto eurovisio

TVE

La mala imatge que Espanya projecta a l’exterior fa témer el pitjor a ‘El Mundo’. Blas Cantó tampoc no ho té clar. Els preocupa més guanyar Eurovisió que no pas que els europeus vegin Espanya com un país cada cop menys democràtic?