El paperot institucional ha tornat a aparèixer a Rabat. Fins allà ha anat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer entrega de les claus del Sàhara Occidental a Mohammed VI. Acompanyat pel ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, Sánchez i el rei Mohammed VI han mantingut una reunió i, després, han signat una declaració conjunta que, entre altres punts, reestableix "immediatament i gradualment" les connexions marítimes i de passatgers fins a l'obertura de totes les freqüències, així com començar l'operació 'Pas de l'Estret'. En el document, Espanya reconeix "la importància de la qüestió del Sàhara Occidental per al Marroc" i reitera que "la iniciativa d'autonomia marroquina, presentada el 2007, és la base més seriosa, realista i creïble per a resoldre" aquestes diferències. En senyal de bona fe, els marroquins han trencat el dejuni d'aquesta jornada del ramadà amb el sopar o l'iftar al Palau Reial de Rabat, acompanyats dels representants espanyols. Aquí tenen, primer, la primera trobada entre Sánchez i el primer ministre del Marroc, Aziz Akhannouch:

DL u509019 001

Pedro Sánchez i el primer ministre del Marroc, Aziz Akhannouch / GTRES

I aquí tenen el president del govern espanyol assegut a taula al Royal Palace, al costat del rei del Marroc Mohammed VI, el príncep Moulay Hassan, el príncep Moulay Rachid o el primer ministre Aziz Akhannouch:

DL a01984762

Àpat al Marroc entre el rei d'aquell país i el president espanyol / GTRES

Hi veuen alguna diferència, més enllà de la taula farcida de delicatessen i bona manduca en la segona imatge?... Fixin-se en la bandera espanyola, la rojigualda que hi ha darrera Pedro Sánchez al sofà de la primera foto i a la taula de la segona... En la imatge del sopar, la bandera és cap per avall, com poden veure també en aquesta altra imatge:

bandera marroc espanya

Un detall que algú a xarxes ha vist, despertant incredulitat (i indignació) en bona part dels usuaris, empipats perquè la seva bandera, la que treuen a passejar cada dos per tres, amb la qual s'emboliquen i s'omplen la boca sovint per justificar qualsevol cosa que passi, la bandera espanyola, no pengi ni onegi com es mereix, segons ells, és clar:

La bandera cap per avall... per no parlar que en la foto ni en el sopar no hi ha cap dona... Tot molt lamentable.