Quan els concursants d’Operación Triunfo canten un tema d’un altre artista, sovint ha passat que reben l’aplaudiment de l’autor de la cançó. Ídols que acostumen a dir allò tan típic que estan contents que les seves lletres inspirin altres persones. Se’n diu quedar bé, ser diplomàtic. Però mentre la majoria posa bona cara, n’hi ha que s’ho prenen d’una manera molt diferent. Com el raper andalús Ayax, que ha esclatat amb mala bava a les xarxes socials després de veure que dos triunfitos versionaven un dels seus hits.

Reproches és el títol de la cançó del duet Ayax y Prok que l’Hugo i l’Eva d’OT s’han animat a cantar plegats a l’Acadèmia. I és també el que l’autor original de la lletra els dedica. Després que el vídeo de la parelleta de concursants esdevingués viral a la xarxa, i que un munt de persones l’hagin compartit amb el raper de Granada, el propi Ayax s’ha pronunciat al seu compte d’Instagram. I ho ha fet de molt males maneres: “No me paséis más a los dos inútiles de OT porque cada vez que me lo pasáis estoy más cerca de pedir que los demanden. ¡No manchéis nuestra música con vuestras pasteladas! Qué asco”, ha deixat escrit amb una emoticona d’una cara que vomita.

Ayax OT instagram

@ayaz_albayzin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ese swing está pasao, esta caducao, yo siempre voy bien vestido, acicalao ✂️ @piikopeluquero

Una publicación compartida de 🦁 (@ayax_albayzin) el

L’artista perd els papers amb dos nois que l’homenatgen a la tele i rep una allau de crítiques. Per a defensar-se, l’Ayax esgrimeix que fa cinc anys que omple sales de concerts a Espanya i Amèrica Llatina, i afegeix: “Los de OT triunfan un año y luego se olvida todo el mundo de ellos”. Polèmica només un dia abans que TVE emeti la gran final del programa. Ara s’acarnissa amb els triunfitos però fa pocs mesos els va tocar el rebre a Taburete, el grup de Willy Bárcenas, fill del condemnat Luis Bárcenas, quan a l’agost de l’any passat va dir això després d’actuar a l’Arenal Sound: “¿Te crees que somos Taburete? Nuestra música se posiciona. No me gusta pagar impuestos para una familia cuyo mérito es nacer y que son medio retrasados por follar entre hermanos”.