Toni Clapés no dubta en dedicar uns moments del seu dia a dia a deixar constància a les xarxes socials d'alguna imatge lamentable o directament, intolerable, de la ciutat, quan veu al seu voltant alguna escena que l'indigna, especialment, quan es tracta de la neteja (o manca de) en algun punt de Barcelona o, recentment, L'Hospitalet de Llobregat

Esperem que les autoritats pertinents vagin prenent nota i posin fil a l'agulla perquè deixem de veure contenidors desbordats, brossa de tota mena als carrers i d'altres imatges de brutícia.

Però ara el locutor de RAC1 ha al·lucinat, com ho ha fet tothom que ha vist les imatges, amb una escena surrealista, difícil de creure i directament, molt poc habitual, per no dir gens habitual, en un autobús. Un usuari de la xarxa, Francisco José Jiménez, @demoniobueno40 a Twitter, ha publicat un vídeo impagable i s'ha adreçat a Clapés i a d'altres comunicadors i mitjans com l'APM? o El Jueves perquè certament, la imatge és de traca.

Un vídeo que fa posar els ulls com a taronges on tot paga la pena: què fa el conductor de l'autobús, que no se sap ben bé de quina ciutat es tracta, i quins comentaris va fent una de les passatgeres que, com la resta, no donen crèdit. L'home atura el vehicle i baixa. A fer un riu a un bar, perquè no aguantava més? No. A posar benzina? Tampoc. A una farmàcia a comprar Paracetamol perquè té molt mal de cap? Nanay. El que ha fet ha provocat que Clapés posi tres emoticones que ho resumeixen tot: els dits fent el símbol d'OK i el puny tancat amb el dit polze cap amunt.

clapes carrer

Toni Clapés / TV3

El conductor obre la porta, baixa... i va a una administració de Loteria i de travesses, Euromillón i d'altres jocs semblants. Suposem que el que fa és tirar la Primitiva o una cosa per l'estil, potser aquell dia hi havia un premi especial milionari i no volia perdre l'oportunitat de deixar el bus aparcat d'una punyetera vegada.

El millor? Els comentaris d'una passatgera: "Pues sí, oye, aquí nos ha dejao el chófer para echarse la quiniela... ¿Qué te parece? Venga, corre, corre, hijo... Ojalá te toque". Meravellosa:

La xarxa no sap si considerar el conductor un geni o un penques. Una imatge que ha generat moltíssimes reaccions i experiències similars viscudes per diferents usuaris. Fins i tot, hi ha qui li donaria el famós premi que atorga l'emblemàtic personatge del Jep Cabestany de La Competència de RAC1, el Premi OTB, Ole tus buevos:

No es podia resumir millor que amb aquestes tres paraules que descriu gràficament aquest usuari. La xarxa, per cert, té molta curiositat per saber si finalment la butlleta que no podia esperar ni un minut li va tocar o no. Si l'home ens està llegint des d'alguna platja del Carib, que ens ho faci saber.