Mi casa es la tuya fa setmanes que no enganxa. Bertín Osborne ha esgotat el format i per revifar-lo s'ha tret de la màniga una reconciliació amb Arévalo. Es van distanciar perquè l'humorista va penjar una foto de tots dos dinant amb el rei emèrit. L'esquer no va servir per enganxar amb l'entrevista de Bertín a Jorge Lorenzo: no surt ni entre els 20 programes més vistos d'un dia festiu. A Osborne se li ennuega la Constitució i es veu superat pel petit programa cultural This is art que fa un meritori 8,1% superant Osborne. Abans l'APM? lidera el dia amb un 12,3%. Ramon Gener pot semblar feixuc amb aquell entusiasme exagerat però la factura del programa (no el que costa sinó com ho mostra) és tan bona que ens sedueix parlant del Petit príncep disfressat d'aviador. També va ensorrar Torcuato Fernández Miranda a qui TVE va dedicar una TV movie que va estabellar-se.

this is art  TV3

TV3

Un dia festiu que va guanyar TV3 a la baixa perquè la graella s'omple de pel·lícules que ja hem vist mil cops. Destaca la raresa de veure l'ara maleït Kevin Spacey. Tothom se'l treu de sobre com un apestat per assetjador sexual però TV3 va gosar emetre el seu film Margin Call i va ser la vuitena emissió més vista del dia, 11,2%. La cadena pública manté la bona ratxa no només els festius, que tradicionalment no li són favorables, sinó també els dies que emet la ruïnosa Champions League. Dimarts TV3 va tornar a fer figa emetent el Chelsea-Atlético: 9,9%, ja que la majoria de catalans va optar per veure el mateix partit en castellà per Antena 3 (12%). El Barça, a la mateixa hora per un canal de pagament com Bein gairebé atrapa TV3: 8,8%.

messi sporting efe

EFE

Qui segueix triomfant és Quim Gutiérrez a Telecinco. El seu El accidente lidera dimarts amb un 11,2%. Segueix sense entendre's un borrall, ell surt poc i seguir la trama amb anuncis és una tabarra, malgrat tot a Espanya un 17% i a Catalunya triomfa però menys. Serà que ara que som en campanya l'audiència busca refugi en la ficció: espectacular i incomprensible 18,4% pel culebrot del migdia. Com si fos ahir sorprén amb aquests alts i baixos que demostren que és un format que equivoca l'horari: al migdia calen trames truculentes que exigeixin atenció diària. Si un dia fa un 10% i l'endemà un 20% i dos dies després torna al 10% és que apostar pel costumisme falla a les 4 de la tarda. No convé menysprear la bíblia del culebrot: morts, herències, dolents de manual, germans secrets...

com si fos ahir  TV3

TV3

Setmana estranya amb més festius que feiners. Les TV descansen excepte els equips mobilitzats entre Brussel·les o perseguint Iceta. Entre la campanya i Nadal, fins d'aquí un mes no tindrem normalitat televisiva. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat