Un dels moments més esperats a les vigílies de les festes nadalenques és l’anunci de la Loteria. Enguany, les expectatives estaven pels núvols ja que l’encarregat de dirigir-lo ha estat ni més ni menys que Alejandro Amenábar.

De la mà de Charlotte Vega i Daniel Luque com actors principals, el reputat director ha apostat per Danielle, una arriscada historia d’amor entre una extraterrestre i un terrícola que s’uneixen per atzar. Un curtmetratge de gairebé 20 minuts (la versió reduïda per televisió és de 3) que destaca pels components màgics de ciència ficció i petites dosis d’humor.

Uns conceptes que no han acabat de quallar entre un públic acostumat a històries amb una càrrega emocional més potent . La complexitat narrativa de l’anunci i la llarga durada han estat algunes de les queixes més recurrents.

El muntatge de la versió de tres minuts no ajuda a la comprensió de l’anunci, que aglutina massa situacions diferents i canviants en poc temps. Malgrat que s’havia rumorejat sobre l’elevat cost que podria tenir el curtmetratge tenint en compte la categoria del director, la presidenta de Loterías y Apuestas del Estado, Immaculada García, ha assegurat que el pressupost ha estat “el de sempre”: 900.000 euros.

Així doncs, l’intent innovador d’Alejandro Amenábar no ha convençut el públic, que ha mostrat ràpidament la seva disconformitat.