Torna la polèmica sobre el comiat de Lluís Pasqual del Teatre Lliure de Barcelona. Ara que s'ha associat a Antonio Banderas per fer teatre a Andalusia, Susanna Griso ha entrevistat el malagueny per preguntar-li no tant per Almodóvar i sí per independentisme. Pasqual ha escampat la brama que va renunciar al seu contracte multimilionari al teatre públic català com una "purga" per no ser independentista i negar-se a posar llaços grocs als espais del Lliure. Griso li compra la versió ometent el sou desproporcionat del director o el petit detall que una actriu, Andrea Ros, va destapar maltractaments psicològics de Pasqual als subordinats.

lluis pasqual gtres

GTRES

Susanna Griso: "A Lluís Pasqual se le consideró poco nacionalista, poco partidario de la causa soberanista y tuvo una serie de acusaciones falsas que le dolieron especialmente". Tota la frase de Griso és falsa. Pasqual no plega per ser poc indepe, o molt indepe o gens indepe sinó perquè denuncien que vexar actrius. I l'acusació d'Andrea Ros té proves, testimonis i mai s'ha demostrat falsa. Antonio Banderas va molt perdut i espès: "A Lluís Pasqual no lo considero un nacionalista". Griso li aclareix "No lo es, esa es la queja, que debería haberlo sido másMuchos pasamos por poco nacionalistas en mi tierra".

antonio banderas antena 3

Antena 3

Griso volia estirar de la llengua a Banderas per hissar-ne una, de bandera: l'espanyola. L'actor del "gat en botes" és gat vell i no cau en parlar de Catalunya: "No me quiero añadir a la cacofonía nacional de los problemas políticos. Prefiero no meterme en este torbellino". Ho ha fet altres vegades però ara està de promoció d'una pel·lícula d'Almodóvar i ha de mossegar-se la llengua. Només recordar les declaracions d'Antonio Banderas sobre el referèndum a CatalunyaBanderas despotrica de l'1-O comparant independentisme i racisme​ Comparen Banderas amb Hitler per insinuar que no hi va haver ferits l'1-O.

antonio banderas EFE

EFE

La pel·lícula s'estrena el 22 de març. A una noia Almodóvar, Carmen Maura, dir "Me pone negra dar dinero a los catalanes. No lo necesitan" durant la promoció d'un film li va passar factura en taquilla. Banderas sap que ha de callar.  Griso, advertida per les opinions prèvies de Banderas sobre el referèndum, li pinta una Catalunya que expulsa no independentistes, com ella o com Pasqual. Banderas en promoció s'estalvia "fer un Carmen Maura". Com a molt dirà que el títol del film del director manxec valdria per la versió cinematogràfica de l'1-O: Dolor y gloria.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat