Antena 3 pertany al Grup Planeta, el més gran imperi català audiovisual juntament amb Mediapro. La cadena passa per ser la més conservadora i antiindependentista del comandament a distància però ni així els seus informatius troben el seu lloc. Totes les grans exclusives les aconsegueix la seva segona cadena, La Sexta, que també és propietat de Planeta. L'entrevista a Nicolás Maduro n'és l'últim exemple. O que totes les nits electorals La Sexta sigui molt més vista que la TV de Susanna Griso i Matías Prats. I ja se sap, qui està de pega, ensopega. Algú de l'informatiu Antena 3 Noticias, en ple trasllat dels presos polítics a Madrid se li va ocórrer titular "La salida de los presos políticos".

El diputat de Ciutadans ha esborrat el tuit després de la repercusió que ha adquirit però la captura segueix disponible: encercla el rètol que un periodista ha escrit lliurement:

girauta presos politics

El primer que va córrer a fer la foto del seu televisor va ser Joan Carles Girauta. El diputat de Ciutadans es lleva, es pren el cafè amb la seva tassa on porta escrit "Podría ser peor, podrías ser Girauta" i s'informa a la seva TV favorita: Antena 3. I difon la seva irritació matinal "¿Y esto, Antena 3 Noticias?". "Esto" es diu presos polítics i són 9 persones en presó provisional des de fa any i escaig per un delicte que exigeix una violència que no hi va ser. El flautista d'Hamelin toca la flauta i els ratolins surten de les clavegueres:

girauta efe

EFE

Girauta s'indigna perquè un periodista pensa el mateix que milions de persones que consideren que Espanya té presos polítics. Girauta denuncia que un informatiu d'una empresa privada no titula el que pensa Girauta. La notícia amb la que hauria d'obrir Antena 3 Noticias és que tenim polítics catalans com Girauta assenyalant periodistes per no publicar el que indica la línia ideològica del seu partit. Com titularia aquest gravíssim fet? "La mà dreta d'Albert Rivera que controla periodistes"?. Caldrà passar-li l'escaleta de l'informatiu a Girauta abans d'emetre'l perquè validi els titulars.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat