Sessió al Congrés dels Diputats. Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions de la Cambra Baixa. Una de les participants, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha comparegut per primer cop des que Pablo Iglesias l'assenyalés com a vicepresidenta del govern després que ell hagi decidit disputar-li la presidència de la comunitat de Madrid a Isabel Díaz Ayuso. I un altre dels que van fer ús del micròfon, en el seu cas, de manera abjecta, el diputat del PP, Diego Movellán.

ministra Yolanda Díaz EFE Pool

Yolanda Díaz / Efe

diego movellan

Diego Movellán / PP

El polític de dretes va vomitar una d'aquelles frases lamentables que molts homes continuen verbalitzant impunement, I el que és més greu, una frase que no va ser fruit de la improvisació, sinó que la duia escrita. El fàstic és el mateix, el contingut de la frase és inacceptable, però manda huevos que a més, l'hagués pensat i escrit amb premeditació. Què va dir el tal Movellán? Una barbaritat, destinada a Unidas Podemos: "Su propio líder nos ha dejado claro que ahí dentro las mujeres solo suben en el escalafón si se agarran bien fuerte a una coleta, que para eso son ustedes como el cuento de Rapunzel".

movellan y diaz

Diego Movellán i Yolanda Díaz

La resposta de Díaz? Que "rectifique sus palabras, creo que son impropias de esta Cámara y muestran un ejercicio claro de machismo. Las mujeres no nos merecemos ese trato", ha criticado Yolanda Díaz. En fer-ho, sense retractar-se, Díaz ha continuat: “Señor Movellán se lo agradezco encarecidamente porque creo, sinceramente, que los ciudadanos y ciudadanas merecen una oposición mejor, merecen un PP mejor y estoy segura que usted es capaz de hacerlo. Las mujeres no nos merecemos este trato". Evidentment, el moment ha estat una de les imatges del dia a totes les televisions. També a Antena 3. La manera, però, com han abordat el moment, mereix totes les crítiques que ha rebut per part d'uns més que indignats espectadors.

sandra golpe informartivos

Antena 3 Noticias

Per exemple, a l'informatiu capitanejat per Sandra Golpe, han decidit definir les vergonyoses declaracions del diputat del PP amb un verb que, emprat en aquest context, és repulsiu: "Un diputado del PP le ha afeado su manera de ascender"... Afeado... No, senyors d'Antena 3. Això no és afear. Això és simplement deixar anar per la boca un comentari masclista. Ni més ni menys. I ja, si a més, afegeixen la cirereta i arrodoneixen la crònica amb un "Díaz le ha tachado de machista", estem davant un exercici lamentable de rentar-se les mans i blanquejar una actitud que no s'hauria de repetir mai més. Díaz no le ha tachado de machista. És que el comentari es machista. Díaz, el que ha fet, és definir-lo a la perfecció. La xarxa en va plena:

tuits antena 3 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat