"Flaca, no me claves tus puñales por la espalda. Tan profundo no me duelen, no me hacen mal". És l'inici d'una de les cançons més famoses del cantant argentí Andrés Calamaro. Potser els punyals de la tal 'Flaca' no li fan mal, però les paraules de l'actor Viggo Mortensen se li van quedar travessades i ara s'ha pres la vendetta. El més curiós, però, és que el que va dir l'Aragorn d'El señor de los anillos no el tenia a ell com a destinatari, sinó a Vox. Potser és que l'exlíder de Los Rodríguez es va sentir interpel·lat quan Mortensen criticava la formació ultra.

calamaro

@a_calamaro

Però anem a pams. Campanya per les eleccions generals. La formació feixista utilitza -sense permís- una imatge del famós personatge dels llibres de Tolkien portat a la pantalla per Peter Jackson per escometre contra tot allò que els posa nerviosos: el col·lectiu LGTBI, els indepes, les feministes o La Sexta.

L'alter ego d'Aragorn no va trigar en respondre, acostumat a dir el que pensa i a mullar-se en qüestions socials i polítiques que no tenen res a veure amb la seva faceta professional. Deia Mortensen: "Hay que ser bastante ignorante para pensar que usar a Aragorn sería una buena idea". Qui, en canvi, no es mostrava contundent contra les idees que pregona el partit de Santiago Abascal a Espanya era Calamaro, que es mostrava partidari de preferir "el vértigo de los patriotas y reaccionarios, a su manera me representan más que los moderados”. Després va negar la major, dient que no dona suport a cap partit, però al concert que acaba de donar al Liceu de Barcelona, seguia amb la mateixa cançó. I no ens referim a cap del seu repertori.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merci Barna

A post shared by Andrés Calamaro (@a_calamaro) on

Davant un públic entregat, i sota l'atenta mirada de les cares de gats il·luminades del mític teatre, l'argentí va fer unes declaracions durant el seu concert que eren tota una declaració d'intencions: “El rock and roll no es complaciente, el rock gusta, pero ofende". I per poc complaent el que va dir entre cançó i cançó: “yo amo a Cataluña... Amo a Catalunya española”, va assegurar generant xiulets i aplaudiments entre el públic. Un públic on no hi era Viggo Mortensen, però a qui segur que li han fet arribar la dedicatòria de Calamaro: “Yo no estoy aquí para decir lo que la gente quiere oír, eso es demasiado fácil... Para eso está Viggo Mortensen con su discurso antifascista facilón”.

mortensen

@tolkiens.earth

Per Calamaro, criticar el feixisme és fer un 'discurso facilón'. Probablement molts opinin que qui va fer un discurs 'facilón' va ser el mateix cantant.