10 del matí, 7 minuts i 30 segons. Si a aquella hora estaven esmorzant un xuxo amb un cafè amb llet escoltant RAC1, probablement se'ls hagi ennuegat. Perquè a aquella hora, un dels tertulians dels dimarts al programa del Basté, Joan López Alegre, ha dit en veu alta una frase que per a molts, ha estat com qui li diu als nens petits: si no menges verdura vindrà l'home del sac i se t'endurà. Amb l'esperpent que tenim ara en la política espanyola, només ens faltava això.

fran hervias

Fran Hervías (Foto: Ciutadans)

Parlaven de l'exsecretari d'organització de Ciutadans, Fran Hervías, que salta del partit taronja al PP amb una frase meravellosa: "Dejo el Senado y me voy a trabajar con el PP". "S'agraeix la sinceritat", diu un altre tertulià, Bernat Dedéu. El que ha fet obrir els ulls com a taronges és quan pren la paraula López Alegre per dir: "Hervías no ha fet mai res que no sabés Albert Rivera. Estic convençut que el pas de l'Hervías és el pont que s'està tendint perquè Rivera torni a la política dins del Partit Popular"...

Pablo Casado Albert Rivera EFE

Albert Rivera i Pablo Casado (Efe)

El que faltava pel duro. Jordi Basté al·lucina. "Què dius ara?". "M'hi jugo un pèsol", confirma López Alegre. Rivera va marxar del circ polític l'11 de novembre del 2019, després de la patacada a les eleccions generals del 10N. Se'n va anar amb la cua entre les cames. I la possibilitat que han deixat damunt la taula a RAC1 ha trasbalsat els oients i ha esvalotat el galliner a l'estudi d'El món a RAC1.

Albert Rivera dimisión Ciudadanos EP

Albert Rivera anunciant que plegava (EP)

Agafa la paraula Antón Losada"Cuando se fue Rivera pensé lo mismo que ayer cuando Toni Cantó anunció que nos dejaba: tanta paz lleves como descanso dejas. Si vuelve, la paz que se llevó consigo no nos la va a devolver". I ja a la part final, a l'ull de poll amb Thian Riba, la conya seguia: "Atenció! Albert Rivera pot tornar a la política! S'ha dit avui en aquesta tertúlia. I això que Inés Arrimadas ha demostrat que és una gran hereva... no sé per què ha de tornar". De fons se sent el periodista Toni Aira dient un brillant: "Això no és una notícia... és una amenaça". La societat tremola. Especialment, el gosset Lucas: tem que el tornin a ensumar, com a la llet.