A Catalunya s'està produint un fenomen curiós: veure com a la premsa i les xarxes madrilenyes els cau la bena dels ulls. Comencen a veure com són Rivera i Arrimadas: la gestualitat exagerada, montar pollastres a llocs i cridar feixistes als gays, els tics nerviosos a l'escó, les males paraules des del faristol del Congrés (la banda de Sánchez, estás jodido)... Ciutadans comença a rebre crítiques inèdites als editorials dels diaris, als articulistes i el més greu pels taronges: en els seus votants.

albert rivera vota no EFE

EFE

En Blau difon en primícia el tuit d'un famós català unionista, el xef Sergi Arola. En una conversa amb la periodista Pilar Eyre,  el cuiner confesa dos fets que en el temps que corre s'ha de ser valent per publicar: a qui vota i que se'n penedeix d'haver-ho fet. Arola va votar Ciutadans el 28-A (a Rivera si està empadronat a Madrid o Arrimadas si ho està a Barcelona). Vist el que s'ha vist, el cuiner en té prou amb 3 mesos per dir que no ho tornaria a fer, per vergonya:

sergi arola ep

rivera congres efe

EP / EFE

tuit sergi arola contra cs

Sergi Arola escriu: "Es mucho peor, créeme. Nos sentimos mucho más avergonzados lo que le votamos, como yo, pensando que venía a traer moderación, cordura, formas y espacio de centro a mi país. Siento vergüenza infinita por cada vez que le he votado". Arola reconeix que ha votat Rivera diverses vegades. Un votant taronja que renega del seu vot. L'únic bon motiu per repetir eleccions: la castanya que li caurà a Rivera. Com diu l'adagi "Es pot enganyar a uns quants durant un temps però no a tothom durant tot el temps".