Falta tot just una setmana per a les eleccions del 28-A i Ciutadans ha rebut avui un cop duríssim a la seva campanya. La imatge del seu líder, Albert Rivera, enfonsada per un article del diari El Mundo que el retrata tal com és ell: un ultranacionalista espanyol que tendeix cap a l’extrema dreta.

albert rivera telecinco ganyota

Mediaset

Raúl Conde signa “Desastre Rivera”, probablement la peça més destructiva contra el president de Ciutadans que s’ha fet mai des de la premsa afí. Les bandades del líder taronja li han fet perdre “el carril de la centralidad (sic)”, diu, com si l’haguessin tingut algun cop, i lamenta el seguidisme que Rivera fa de Casado i Abascal. Acusa Ciutadans d’abandonar els valors constitucionals i de llençar-se als braços de “el tripartito andaluz (amb PP i Vox) y la bacanal nacionalista de Colón” i fulmina el seu president dient que “se ha instalado en la bronca, síntoma de desesperación”.

Casado, Rivera i Abascal Manifestacio dialeg Madrid - efe

EFE

Albert Rivera ha iniciat una aventura ultranacionalista que espanta els que fins ara li donaven suport: “Ahora firmaría un gobierno con una extrema derecha que huele a olla podrida y a sacristía vieja. La premsa afí a Ciutadans ha començat a veure’ls el llautó i adverteix que votar-los pot ser una catàstrofe: fan “pucherazos” a les seves pròpies primàries, accepten trànsfugues d’altres partits, volen rebaixar impostos als rics i permetre que els bancs obrin oficines a paradisos fiscals, expliquen a El Mundo. I això és neutralitat i regeneració política? El diari de Madrid alerta: “Rivera se ha echado al monte de la aznaridad”, abans de clavar-li l’estocada final: “No puedes alardear de moderado y acabar trajinando leyes con los iluminados que aún berrean el falso mito de la Reconquista”.

albert Rivera santiago abascal alsasua twitter

La deriva ultradretana de Rivera espanta els que fins ara eren els seus amics i la xarxa es posa les mans al cap. Per fi comencen a veure el que representa Ciutadans realment. Els que ja estaven previnguts fan llenya de l’arbre caigut:

albert rivera ganyota GTRES

GTRES

A Rivera ja no el volen ni els que fins ara li reien les gràcies. Volia ser president del govern espanyol, però potser no acaba ni de president de l’escala de veïns.