Estem fins el monyo, farts, fins els nassos, i ens hem de mossegar la llengua per dir-ho suaument, d'assistir de manera periòdica a gestos, actes, comportaments i agressions masclistes a les reporteres i periodistes que estan fent la seva feina davant les càmeres. Farts de veure com impresentables masclistes, cromanyons i passats de voltes aprofiten que les professionals estan fent un directe per irrompre de manera lamentable en escena i fer alguna gracieta abjecta o permetre's el luxe de tocar i petonejar les reporteres. Prou. No ens cansarem de fer-nos ressò d'un fet vergonyós, desagradable i denunciable que es ve repetint a les diferents televisions. El patró és el mateix i sempre es repeteix: connexió amb una reportera + un home que es vol fer el graciós + extralimitació de l'home amb la reportera fent-li un petó, evidentment, sense que ella li hagi demanat ni tingui cap mena de relació afectiva amb l'individu en qüestió. Malauradament, ha tornat a passar. I no és el primer, ni el segon, ni el tercer cop. Ja li va passar a la reportera de Mediaset María Gómez, quan, cobrint el darrer Mundial de Futbol de Rússia, va publicar un vídeo al seu compte de Twitter ensenyant com un home se li va apropar per fer-li un petó mentre ella parlava a la càmera. 

Cretins te'ls pots trobar també a la platja de La Pineda, a Tarragona, mentre una periodista informava de la darrera hora meteorològica de la zona. Això és el que li va passar a Elisabeth López, que estava fent una connexió en directe per a La Sexta quan un home sense samarreta i ulleres de sol li va petonejar el cap de manera gratuïta, desagradable i lamentable. I ara, la que ha hagut de suportar, per desgràcia, a un altre imbècil, és la reportera de les Illes Balears, Jero Mut.

jeromut 271294840 1043862999846913 3183043970538760602 n
Jero Mut / @jeromut

Actualment, Mut treballa al magazín d'IB3 Cinc dies, programa que s'emet de dilluns a divendres a les 16.20 de la tarda i on ella és una de les reporteres que va per tot el territori informant del que passa. Recentment, li va tocar cobrir una festa, a priori, una lloc des d'on fer una connexió agradable, divertida i agraïda. Cosa que estava sent així fins que va aparèixer un energumen a escena. Després de la pandèmia, ha tornat una de les festes més emblemàtiques de les balears, com sempre, el segon dilluns de maig, les Festes d'Es Firó de Sóller, que commemoren com en el segle XVI la comarca de Sóller va repel·lir l'atac de pirateria dut a terme per corsaris turcs i algerians després que desembarquessin a les costes del Port de Sóller el maig del 1561. I la que lamentablement va haver de repel·lir la gracieta fastigosa d'un machoalfa va ser ella mateixa, cinc segles després.

reportera soller
Jero Mut / IB3

Explica la Jero que "aquests comportaments no els hauríem de normalitzar. Jo a aquesta persona no la coneixia de res, estava entrevistant en directe dos pagesos, dos al·lots i es va acostar aquest altre al·lot, no sé si era de Sóller o no, en el seu cas, anava de sarraí, es va acostar, em va agafar i em va anar a donar una besada. Jo vaig retirar sa cara i em va donar un beso a sa galta. Com vai poder em vaig girar per reprendre el directe i la meva feina". Lamentable veure també com la resta dels que hi havia per allà li riuen la gràcia al desgraciat que li fa el petó. La reportera ha volgut adreçar-se a d'altres dones i companyes que hagin viscut una situació similar: "Imagineu com sofrim aquesta situació les dones, bé sigui a Es Firó o a qualsevol festa i estem exposades a això desgraciadament. M'agradaria donar un missatge de força i unió entre totes perquè això no hauria de passar. Tant de bo no tornem a viure aquestes situacions ni fent feina ni fora de la feina, en aquestes festes". 

jeromut 81490863 130694845109377 1078042851518235842 n
Jero Mut / @jeromut

Mut ha volgut deixar ben clar que no es poden tolerar més aquestes agressions, i ha volgut agrair a tothom el suport rebut. Però com ella diu, i a veure si els hi queda clar als estúpids que tinguin pensat fer com el de Sóller, "Ni la festa ni l’alcohol són excusa per justificar una agressió. De fet, la gran majoria de sollerics també gaudiren del Firó i ens tractaren molt bé":

Tot el nostre suport.