Ara que es llegeixen els seus textos amb més deteniment, els fidels seguidors de Mario Vargas Llosa s'adonen de tots els tints biogràfics que es troben a les seves reeixides novel·les. El premi Nobel bolcava les seves frustracions en la seva relació amb Isabel Preysler a les pàgines dels seus llibres. Allà dona a entendre que es va equivocar quan es va enamorar, o més aviat es va encapritxar, de la reina de cors. L'error més gran de la seva vida. El peruà va descobrir que ambdós pertanyien a mons totalment oposats, segons el seu entorn el veritable motiu de la ruptura. Ell és una persona molt discreta i rebutja el món de la faràndula al què pertanyen Isabel i Tamara Falcó. De fet, fins i tot la socialité va vendre la separació a la seva revista amiga.

Mario Vargas Llosa va conèixer per primera vegada a Isabel Preysler en una entrevista que aquesta li va realitzar quan encara no era ni un escriptor d'èxit ni de bon tros premi Nobel. Ella el va seduir amb els seus encants i ell va quedar totalment pres. Però en aquell moment a la mare de Tamara Falcó no li interessava el més mínim. Era una persona poc interessant per a ella. Li va dir que li truqués quan fos president o premi Nobel. I això va fer el 2015, moment en què va deixar la mare dels seus fills, la seva dona en els últims 50 anys, per anar-se'n als braços de la filipina.

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa efe
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa efe

En aquell moment, Mario Vargas Llosa només va pensar amb la "pichula". Es va equivocar, fins i tot en el passat va intentar tornar amb Patricia Llosa, la seva exdona, però aquesta li va tancar la porta. No obstant això, amb els anys va recuperar la relació amb els seus tres fills i amb Patrícia. Però ella té clar que mai no tornaria amb l'escriptor, es va sentir traïda i humiliada. La va deixar plantada just uns dies després de celebrar les noces d'or a Nova York amb tota la família. Segons un dels seus fills, aquell dia parlava amb Isabel Preysler i tenia clar que l'anava a deixar per ella.

Álvaro Llosa és qui està llançant més d'una indirecta a Isabel Preysler a través de les xarxes socials. Va gravar el seu pare llegint "Madame Bovary", un dels seus llibres favorits. Aquest definiria la seva relació amb la mare de Tamara Falcó, a qui veuria com "una dona frívola" i ell "un home avorrit". Però fa tan sols uns dies, Álvaro també va recuperar les fotografies inèdites d'un viatge que va fer la família per complet al Perú, sí, també amb Patricia Llosa.

Mario Vargas Llosa en MasterChef
Mario Vargas Llosa a MasterChef

Mario i Patrícia tornaran a veure's en el casament de la seva neta Josefina

La connexió entre Patrícia i Mario és més que evident, i a l'escriptor li agradaria recuperar el temps perdut i reprendre la seva relació amb la mare dels seus fills, amb qui veritablement va ser feliç.

Patricia Llosa efe
Patricia Llosa efe

Patrícia i Mario tornaran a veure's i a probablement asseure's junts en el casament de la seva neta Josefina. És la filla del segon fill del matrimoni, Gonzalo. Josefina es va comprometre amb l'enginyer mexicà Emiliano Camarena. La parella viu actualment a Nova York. Ella treballa va estudiar a l'internat suís Le Rosey i treballa en el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (UNDP) com a analista estratègica.

Sense desmerèixer el futur matrimoni, totes les mirades estaran posades a Mario i Patrícia, els qui mantenen una relació cordial, però hi podria haver alguna cosa més. A l'escriptor li agradaria morir arribat el moment al costat de la seva veritable família, els seus tres fills i la seva exdona.