Una vegada més, les cuines de 'MasterChef' van encendre els seus fogons per donar la benvinguda a la setena edició de famosos. La versió Celebrity és la més reeixida del format, o més aviat era, perquè en aquesta ocasió l'audiència s'ha ressentit, malgrat això continua sent líder indiscutible de la nit dels dilluns, a més de ser l'únic espai amb un bon rendiment per a TVE.

El talent xou va obrir les portes als nous quinze concursants: Fernando Andina, Emmanuel Esparza, Manuel Baqueiro, Eduardo Rosa, Pepe Barroso Jr., Daniela Santiago, Lorena Castell, Patricia Conde, Norma Duval, Isabelle Junot, Xavier Deltell, Nico Abad, Ruth Lorenzo, María Zurita i María Escoté.

MasterChef Celebrity 7 RTVE
MasterChef Celebrity 7 RTVE

Segons les dades de Kantar ofertes per Barlovento Comunicación, GECA i Dos30', MasterChef Celebrity va aconseguir un 15,4% de quota i 1.495.000 espectadors. Ja la setena edició es va ressentir en audiència, malgrat això va anotar una dada molt més alta. La primera edició va anotar la millor estrena en espectadors, en concret, 3.271.000 milions. Tanmateix, el share més alt és per a la tercera edició amb un 24,7% de quota de pantalla, seguida de la cinquena amb un 24,3%, l'any de pandèmia.

La pitjor estrena de MasterChef Celebrity

Ara per ara TVE no està preocupada amb aquestes dades. És cert que 'MasterChef' és un programa que sol pujar en audiència a mesura que s'eliminen concursants i s'apropa el seu final. Això vol dir que la final no hauria d'anotar menys d'un 15% de quota de pantalla i 1,5 milions d'espectadors, un tancament que no estaria res malament.

MasterChef Celebrity 7
MasterChef Celebrity 7

Però la cadena pública també sap que 'MasterChef' ha patit un important descens d'audiències. Encara que es manté rendible, les dades són molt lluny de les seves primeres edicions, i és que han passat ja 10 anys en antena de forma ininterrompuda amb tres edicions anuals. Alguns espectadors es queixen de la seva durada, altres de la monòtona mecànica, gairebé fins i tot les mateixa proves en totes les edicions, però en aquesta ocasió donen la culpa al càsting.

Encara que sempre s'ha lloat al càsting de 'MasterChef' per comptar amb famosos de veritat, n'hi ha altres que pensen que se li estan acabant. Dels 15 d'aquest any, molts espectadors no coneixen ni la meitat. "Un dels càstings més fluixos del format, eh", assenyala una seguidora. I això es nota en les audiències.