Fa uns dies, la reina Isabel II va sorprendre al món a l'indicar que havia pres la decisió de nomenar a Camilla Parker-Bowles, esposa del príncep Carles, reina consort de la corona anglesa. Dissabte passat, la reina va expressar en un missatge a la nació, afirmant que "És el meu sincer desig que, quan arribi aquell moment, Camilla sigui coneguda com a Reina Consort mentre continua el seu propi i lleial servei", va revelar la monarca, de 95 anys.

Aquesta decisió ve acompanyada de diversos gestos simbòlics per a la Família Reial britànica. Un dels més sorprenents és el regal que li va donar la reina Isabel II a Camilla. Es tracta d'una corona que pertanyia a la Reina Mare, creada especialment per a ella durant els actes de coronació del rei Jordi VI el 1937.

isabel ii balmoral agost 2021 europa press

Isabel II/ Europa Press

L'obsequi de joies reals no és gens nou dins dels membres de la Casa Windsor, tanmateix, aquesta corona està considerada com tota una relíquia pels materials en els quals està feta i per la seva inusual història, ja que la creació d'aquesta corona està marcada per una maledicció ancestral. Aquesta joia està feta a base de platí i diamants, a més, posseeix un dels diamants més famosos del món: el Koh-I-Noor, de 108 quirats, sent considerada una de les pedres precioses més grans del món. El nom d'aquest espectacular diamant, procedent de l'Índia, significa "Muntanya de Llum" i no és l'únic en la seva espècie, ja que existeix un diamant "bessó" anomenat Darya-Ye Noor, traduït com a "Llum de mar".

Aquest diamant va ser un dels tresors més buscats per l'imperi persa, els hindús, els afganesos, els mongols i, finalment, els britànics, que el van prendre com a botí de guerra per oferir-se'l a la reina, Victòria quan va ser proclamada com a Emperadriu de l'Índia a finals del segle XIX. A partir d'aquell moment, el luxós diamant es va incloure al catàleg de les Joies de la Corona britànica.

Llitera Parker/ Agencia

Camilla Parker/ Agencia

El diamant central de la nova corona de Camilla Parker té una fatídica maledicció que s'assenyala al llibre "Baburama", les memòries de l'emperador Babur que va iniciar la dinastia mongola a començaments del segle XVI. En aquest llibre s'assenyala que el diamant era tan valuós que "es podria alimentar al món sencer per dos dies i mig" amb ell, però que cada vegada que el diamant era extret del seu cofre es produïa una inevitable desgràcia: accidents fatals, assassinats, derrotes sagnants en batalla... tot això succeïa per la següent maledicció: "Qui posseeixi aquest diamant dominarà el món, però també coneixerà totes les seves desgràcies. Només Déu o una dona poden portar-lo amb impunitat".

Per aquesta raó, es va decidir construir una corona "femenina" amb aquest diamant, ja que una dona pot portar-lo sense cap perill aparent. No obstant això, Camilla Parker haurà de ser molt cautelosa amb l'ús de la seva nova corona, ja que molt li ha costat guanyar-se el respecte del poble britànic, així que no voldrà despertar cap profecia hindú sobre el palau de Buckingham.