La vida de Shakira des de fa unes setmanes s'ha capgirat com un mitjó. Des que ella i Gerard Piqué van partir peres, la cantant colombiana viu en un permanent neguit per resoldre la situació, especialment pel que fa als fills en comú de la parella, Milan i Sasha. S'ha dit de tot, i el que es continuarà dient, sobre la ja exparella més mediàtica del país: que si és un trencament definitiu i irreconciliable, que si tornaran a estar junts, que si ella ha manat construir un mur per separar la casa que tenen i els seus pares i sogres, que si marxarà a viure a Miami, que si s'endurà els fills, que si el jugador del Barça també anirà a viure allà per ser a prop d'ells, que si el català té una nova parella, que si a Shakira la ronda un famós actor de Hollywood, que si..., que si... 

Shakira i Pique cotxe  GTRES
Shakira i Pique GTRES

Darrerament, però, les informacions que arriben indiquen que les aigües s'han calmat una mica, que han tornat a parlar amb la benedicció dels seus advocats, que busquen acords per evitar processos judicials llargs i farragosos que complicarien encara més l'exposició mediàtica. Mentrestant, i també en clau judicial, Shakira no accepta cap acord amb la Fiscalia a Espanya sobre els seus comptes, ja que segons acaba de dir en un comunicat, "La cantante confía plenamente en su inocencia y, por lo tanto, no acepta una conformidad. Shakira y su equipo consideran que este caso constituye un total atropello a sus derechos, ya que siempre ha demostrado una conducta impecable, como persona y contribuyente y una plena disposición de solventar cualquier diferencia desde el primer momento, incluso antes del proceso penal".

pique shakira
Gerard Piqué i Shakira / GTRES

La cantant colombiana és al focus, tots els ulls posats en ella i en Piqué. I si no, que li preguntin al jugador què li va passar en un partit recent amb el Barça, a Las Vegas, quan va ser escridassat en tot moment que tocava la pilota per part del públic que assistia al Clàssic contra el Reial Madrid. Si Shakira ja és una de les cantants més importants del planeta amb milions de seguidors que la segueixen i volen saber què fa en tot moment, imaginin ara amb tot el sidral de la seva separació. Probablement no pugui donar una passa sense que la gent que la va veient li vulgui fer fotos o gravar amb el seu mòbil per veure si fa cara de trista, de contenta, de que se li en refot o de què, de saber amb qui està o deixa d'estar i qualsevol cosa que tingui a veure amb el seu ídol. Sobre aquesta qüestió, estan circulant per la xarxa unes imatges impagables de fa vint anys de la mateixa Shakira posant uns ulls com a taronges en veure unes imatges en un mòbil.

shakira movil2
Shakira

Veiem la Shakira vint anys més jove, quan una fan li està fent una foto amb un d'aquells mòbils prehistòrics que tenien tapa... i càmera. Dels primers. "Això és una càmera?? Deus estar de conya!! Això m'ho has d'ensenyar...". La noia li mostra la pantalla i ella al·lucina: "Oh, Déu meu!". Ella li explica que és "un móvil, pero tiene una cámara". La reacció de Shakira, com si hagués vist el Pare Nöel baixant per la xemeneia portant regals: "No te lo puedo creeeeer. Es espectacular", diu mirant la pantalla, com si hagués vist un miratge. Tant, que li agafa el mòbil a la fan, li va donant voltes, se'l mira i se'l remira, com els micos i el monòlit de 2001, una odisea en el espacio, i li pregunta a la noia d'on l'ha tret i on el pot aconseguir. El millor, però, quan pregunta si aquests mòbils no es veuen a Amèrica i fa una premonició, sense saber-ho, del que vindria després: "I gràcies a Déu, perquè imagina a tots els paparazzi així (fent fotos)". I ja, quan descobreix que també pot fer vídeos, gairebé es desmaia. Repetim, any 2002. Vídeo impagable recuperat per un col·laborador d'El Intermedio, David Pareja:

Sensacional. I el que encara ho és més és que per molt que hagin passat 20 anys, i ara aquell mòbil hagi evolucionat un 1000 per 1000, la que continua igual és Shakira.