Rosana actuarà el proper dilluns, dia 19 d’octubre, al concert que du per nom “Por ellas”, l’esdeveniment que any rere any organitza la Cadena 100 per a recaptar fons per ajudar les dones afectades de càncer de mama. En les últimes setmanes ha compost la cançó La vida es bonita per a l’ocasió. Poc hauria imaginat que el tema acabaria parlant pràcticament de la seva pròpia experiència: dimarts va explicar a la mateixa emissora que el seu germà havia estat diagnosticat d’un càncer de pulmó i que necessitava dedicar-li la lletra. Tres dies més tard, la intèrpret canària ha decidit rapar-se els cabells per solidaritzar-se amb ell.

“Lo irónico es que me encargáis este himno y justo hoy que la canción está terminada, me dicen que uno de mis hermanos tiene cáncer de pulmón. Hoy necesito que esta canción sea para mi hermano”, narrava el passat dia 13 a Cadena 100. “Saldremos de esta. Estoy contingo aunque no esté ahí”. La Rosana porta mesos instal·lada a Colòmbia. Al març va revelar que el confinament l’havia deixat atrapada al país sud-americà mentre gravava un programa de televisió, i darrerament s’hi ha quedat treballant. Des de la distància i amb el germà en ment, la cantant ha mostrat públicament que s’ha rapat amb una maquineta elèctrica. “Por ti y contigo, hermano”, escriu seguit de les etiquetes “la vida es compartir”, “lo mejor está por llegar” i “llegaremos a tiempo”, a més del títol de la cançó.

Quan va presentar l’exitós Lunas rotas, el seu àlbum de debut, Rosana va viure una situació similar a la família. “Tenía una hermana con cáncer que estaba muy malita. En ese momento hago la canción Sin miedo y se la dedico en el disco. Gracias a los milagros, ella se recuperó y está estupendamente”, recordava fa pocs dies a la mateixa entrevista a la ràdio. Mateixos desitjos pel seu germà.