Motomami Rosalía està gaudint d'uns merescuts dies de desconnexió després del seu incontestable èxit amb el seu nou treball discogràfic. La diva del Baix Llobregat volta per tot el planeta deixant tothom rendit als seus peus amb el seu talent, la seva veu, i la seva presència escènica damunt d'un escenari. I normalment, allà on va l'acompanya la seva parella, el cantant de Puerto Rico Raüw Alejandro, enamoradíssims tots dos i fets l'un per l'altre. S'estimen, s'adoren, es complementen i s'ensenyen els costums de cadascun d'ells. Com per exemple, tot el que té a veure amb Catalunya, la terra de la cantant de Sant Esteve Sesrovires.

rosalia y rauw
Rosalía i Raüw Alejandro / @rauwalejandro

Raüw Alejandro, integradíssim a Catalunya, s'atreveix amb la nostra llengua com si portés tota la vida entre nosaltres. Sempre que té oportunitat deixa anar alguna pindoleta en el nostre idioma, fins i tot reinventant-lo a la seva manera. Al diccionari Català-Rosalia-Raüw hi ha una nova expressió d'amor, el "Te'stimo nena". Ho intenta sense pors i, el que és més important, sense manies. El cantant no podia trobar millor professora. Fins i tot una millor voluntària per la llengua. La Rosalía està inculcant en el seu estimat la bellesa d'un idioma i d'una terra precioses. El públic que va assistir al seu concert a l'Estadi de Cornellà-El Prat fa uns dies va aplaudir i ovacionar les frases que va regalar-nos en català: "Soc de Puerto Rico però Barcelona és 'ahora' la meva ciutat", "on estan les noies solteres en la casa", "qui vol perreo?". Com deien a la xarxa, "La Rosalia l'està ensenyant bé".

Aquest cap de setmana, nova immersió en els costum catalans. La parelleta ha anat de pícnic. Passeig per algun bosc, aturada a l'hora de dinar, buscant una bona ombreta on no sucumbir a la calor i les altes temperatures, posar les estovalles, i no qualsevol, sinó les que toquen: les de quadres vermells i blancs, com ha de ser, les de tota la vida. I damunt, un tiberi pantagruèlic, molts dels productes, per cert, comprats en un Carrefour, com s'hi ha fixat algun usuari de la xarxa. La quantitat de coses que s'han cruspit és considerable. Gana no hauran passat. I probablement, després de tota la manduca, la migdiada haurà estat històrica. Apuntin, així, en un cop d'ull, el menú que han menjat aquest diumenge: fruiteta variada (raïm, maduixes, nabius...), humus de diferents sabors amb torradetes, olives, chuches, patates fregides, montaditos, crestes, vi blanc, tinto de verano, formatges, pernilet i... un producte que ha cridat l'atenció de la xarxa...

rosalia picnic1
Rosalía, de pícnic / @rosalia
rosalia picnic2
Rosalía, de pícnic / @rosalia
rosalia picnic3
Rosalía, de pícnic / @rosalia
rosalia picnic4
Rosalía, de pícnic / @rosalia

Evidentment, tomàquets de branca. Tomàquets per fer un bon pa amb tomàquet i oli. Alguns usuaris poc acostumats han al·lucinat en veure els tomàquets així, sencers, sense cap amanida. D'altres els hi han indicat el per què d'aquesta tria: "Aquells tomàquet solt que hi ha... Realment te'ls has menjat? Ho dubto...", li pregunten en portuguès. Ha estat el primer de molts comentaris sobre el pícnic de la cantant catalana:

Si Raüw Alejandro ja ha tastat el pa amb tomàquet albirem que ja no voldrà separar-se mai més... De Rosalía? Pot ser. De Catalunya, segur.